Găluște cu prune la tavă

Galuste-cu-prune-la-tava-amalia-1

Cu totii indragim galustele cu prune insa putini dintre noi se incumeta sa le faca, nu e nimic complicat in prepararea lor doar ca ia ceva timp modelarea galustelor. Plus ca la aluatul cu cartofi trebuie fierti cartofii inainte deci dureaza. Si da multa faina, apa care fierbe, aluat, se face putin deranj ca sa zic asa, insa e drept ies tare bune. :)

Reteta de mai jos este una foarte practica si foarte buna. Copiii mei au fost foarte incantati de ele la maxim, practic e o prajitura rapida si pufoasa ce se prepara imediat.

S-ar putea ca denumirea sa nu fie cea ma corecta insa cred ca e cea mai apropiata, un strat de pesmet, unul de aluat pufos de gris, umplutura de prune, iar aluat de gris si deasupra pesmet. Ce ziceti? Eu zic ca suna foarte tentant.

Va scriu reteta iar mi jos aveti si varianta video, sa vedeti cat de usor se prepara.

Ingrediente pentru rețeta de găluște cu prune la tavă

(Din aceste cantitati ies 12 portii)

Pentru aluat:

  • 1l lapte
  • 160g gris
  • 150g zahar
  • 70g unt
  • 1 ou

Pentru umplutura:

  • 1kg prune
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 2 linguri gem de prune sau 50g ciocolata

Pentru stratul de pesmet:

  • 200g pesmet
  • 50g zahar
  • 2 linguri ulei

Cum preparăm rețeta de găluște cu prune la tavă?

Pentru inceput preparam grisul; punem laptele la fiert , adaugam zaharul si cand incepe sa fiarba adaugam in ploaie grisul si amestecam mereu la foc mic pana se ingroasa bine. Luam oala de pe foc si adaugam untul apoi ametsecam rapid si adaugam oul batut. Amestecam pana se omogenizeaza si lasam sa se raceasca.

Prunele le spalam bine si le taiem in sferturi daca sunt mai mici sau in bucatele daca sunt mai mari. Le punem intr-o tigaie, adaugam zaharul, zaharul vaniliat si le gatim rapid la foc mai mare pana se inmoaie putin. Stingem focul si adaugam gemul de prune sau ciocolata rupta bucati. Lasam sa se raceasca si preparam pesmetul.

Intr-o tigaie incingem uleiul adaugam pesmetul si zaharul si amestecam mereu la foc potrivit pana se rumeneste.

Puteti adauga si 2 linguri de nuca macinata sau putina scortisoara pentruun plus de gust.

Intr-o tava de dimensiuni 25x20cm punem o hartie de copt si ne apucam de asamblat prajitura.

Punem jumatate din pesmetul prajit apoi cu o lingura inmuiata in apa punem jumatate din aluatul cu gris. Incercati sa-l intindeti cu lingura uda, o sa vedeti ca se intinde foarte usor.

Apoi punem umplutura cu prune, cealalta jumatate de aluat de gris si deasupra pesmetul.

Bagam tava la rece aproxmativ 4 ore pana se raceste si aluatul se va intari bine.

Taiem felii si servim.

Este excelenta!

Aici aveti si reteta video

Pofta Buna!

Rețeta încercată de cititori

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.