Fursecuri semiluna cu nuca si ciocolata

Fursecuri semiluna 0

Fursecurile sunt un dulce usor de facut si personal nu le refuz niciodata :). Am gasit acum cateva zile o reteta de fursecuri din categoria celor de pe vrema bunicii, adica simpla si buna, cu putine ingredinte. Sunt foarte fragede si se fac rapid, plus ca ies multe bucati.

Haideti sa vedem reteta.

Ingrediente pentru aproximativ 40-50 buc:

  • 350g faina
  • 200g untura 
  • 150g zahar
  • 1 ou 
  • 2 galbenusuri ( albusurile se folosesc tot la fursecuri)
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 150g nuca macinata
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • un varf de cutit de sare

Glazura: 

  • 100g ciocolata
  • 40g unt
  • sau nutella

1. Se amesteca toate ingredientele, mai putin cele 2 albusuri si nuca si se framanta un aluat fraged pe care il puneti la rece minim 1 ora.

Fursecuri semiluna 1Fursecuri semiluna 2

Apoi rupeti bucatele de aluat si le modelati sub forma de bile de marimea unei cirese. Le dati prin albusul de la cele 2 oua ( nu-l bateti spuma ) si apoi prin nuca macinata.

Fursecuri semiluna 3Fursecuri semiluna 4

Asezam fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem 20 min la 180g C.

Fursecuri semiluna 5

Dupa coacere:

Fursecuri semiluna 6

2. Topim ciocolata, adaugam untul si apoi trecem un fursec prin amestecul topit si-l unim cu altul. Se pot pastra mai mult timp intr-o cutie metalica.

Fursecuri semiluna 7

Puteti folosi in loc de nuca migdale si in loc de ciocolata si unt, nutella.

Fursecuri semiluna 8

Reteta este preluata de pe coolinarika.

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


4 comentarii la „Fursecuri semiluna cu nuca si ciocolata”

  1. Neaparat de incercat dar aici nu gasesc untura. O pot inlocui cu unt sau margarina si daca da cu cate grame?
    Multumesc anticipat pt. raspuns si pt. toate retetele minunate!

    Spor in bucatarie in continuare!
    Sautari,
    Mada

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.