Fursecuri – reteta de baza

 
Mi-am cumparat de vreo luna pistol pentru fursecuri si cum se apropie Craciunul m-am gandit sa probez cateva retete de fursecuri. Asta este prima, mi s-a parut destul de rapida ( asa si este) ii apartine Camilei de pe culinar, ocazie cu care ii si multumesc :)
 
Ingrediente pentru cca 35-40 fursecuri:
  • 300g faina,
  • 180g unt sau margarina,
  • 70g zahar,
  • 1ou,
  • 1 lingurita cu zahar vanilat,
  • o priza sare.

Fursecuri cu lamaie (astea le-am facut eu)

Reteta de baza plus coaja si zeama de la o lamiie.

Untul se amesteca cremos cu zaharul ( ar fi bine daca ati avea zahar pudra) apoi se adauga oul si treptat faina ,zaharul vanilat,sarea si se ompgenizeaza.
 
Se”impusca”direct pe tava de copt IN NICIUN CAZ NU SE UNGE TAVA !!! Va recomand sa lucrati rapid cu aluatul ca sa nu se inmoaie si sa-si piarda forma. Se coc 15-20 min la170-190 grade.

 

38 de comentarii la „Fursecuri – reteta de baza”

  1. Ei bine ca ai gasit pistol :). Trebuie sa fii atenta atunci cand "torni" fursecul , tubul d ela pistol trebuie sa fie perfec prependicular pe tava, apesi cu forta si gata, ridici dintr-o data ( fursecul face "priza" cu tava).Sa stii ca nici mie nu mi-a iesit din prima, apasam prea putin si ridicam cu grija sa nu-l rup. Apoi m-am enervat (sunt buni si nervii cateodata) si apasam cu forta, ridicam dintr-o data. Tu asa ai facut ?

  2. buna…am citit si eu reteta asta si as dori sa stiu dak pe tava nu se pune chiar nimic..nici macar hartie de copt?..mersi anticipat:) ioana

  3. FOARTE BUNE RETETA ACUM AM FACUT SI EU SI AU IESIT CU APARATUL….PRIMA TAVA S-A LIPIT NU STIU DIN CE MOTIV…RESTUL SUPER OK…

  4. Faimosul pistol de fursecuri … ce bine ca mi-ai amintit de el … il am „mostenire” de la mama mea, l-a cumparat la banca acum multi ani; chiar acum ma gandeam ca as vrea sa fac ceva fursecuri pe maine ca am ceva musafiri si sunt mutata la casa noua si nu aveam chiar nici o forma si stateam si ma gandeam ca ce imi trebuie mie sa fac fursecuri ca nici nu am cu ce sa le fac, asa ca … ms de idee, o sa le fac si eu maine … revin cu rezultatul :)

      1. Amalia imi explici cum sa fac cu pistolul is asa de proasta ca nu-l stiu folosi il am de 10 ani am tot incercat dar nu reusesc sa imi ramana modelul se desprinde si as vrea sa fac si eu.
        Trimite-mi raspunsul pe facebook Angy Angelica. Multumesc.

  5. Amalia, de ce zici ca mai bine cu unt si nu cu margarina? Doar pt gust?
    Am facut ieri, cu margarina pt ca asta aveam in casa. :( N-a mers treaba deloc. La inceput a fost foarte moale aluatul, apoi cum am mai adaugat cate putina faina poate a devenit prea tare.
    Dar in nici o varianta fursecurile nu se desprindeau de matrita si nu ramaneau lipite de tava (am incercat pe folia teflonata si pe tava goala).

    1. Din cate stiu fursecurile ies mai fragede cu cat grasimea e mai concentrata…margarina nu e asa de grasa de aceea am indicat untul… eu zic sa incerci cu unt… sa stii ca si mie nu mi s-au desprins din prima de pistol dar apoi l-am asezat perfect perpendicular pe tava si asa au iesit super.

Lasă un răspuns la Ady Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.