Fursecuri – reteta de baza

 
Mi-am cumparat de vreo luna pistol pentru fursecuri si cum se apropie Craciunul m-am gandit sa probez cateva retete de fursecuri. Asta este prima, mi s-a parut destul de rapida ( asa si este) ii apartine Camilei de pe culinar, ocazie cu care ii si multumesc :). Se fac foarte usor , totul este sa aveti un pistol de fursecuri, se gaseste in orice hypermarket si nu este scump deloc.
Singura recomandare este sa folositi un gras de minim 80% grasime, fursecurile se vor topi in gura!
Fursecuri cu lamaie (astea le-am facut eu)
Ingrediente pentru cca 35-40 fursecuri:
  • 300g faina,
  • 180g unt minim  80% grasime
  • 70g zahar,
  • 1ou,
  • 1 lingurita cu zahar vanilat,
  • o priza sare.

Reteta de baza plus coaja si zeama de la o lamiie.

Untul se amesteca cremos cu zaharul ( ar fi bine daca ati avea zahar pudra) apoi se adauga oul si treptat faina ,zaharul vanilat,sarea si se ompgenizeaza.
Se”impusca”direct pe tava de copt IN NICIUN CAZ NU SE UNGE TAVA !!! Trebuie ca pistolul sa fie perpendicular pe tava. Va recomand sa lucrati rapid cu aluatul ca sa nu se inmoaie si sa-si piarda forma. Se coc 15-20 min la170-190 grade.

Asa arata gata facute!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


41 de comentarii la „Fursecuri – reteta de baza”

  1. wow ce fain arata! Imi plac foarte mult fursecurile facute in casa, insa eu am un pistol care nu e de calitate si ma chinui de fiecare data cand vreau sa le fac.Imi poti spune te rog de unde ti-ai cumparat acel pistol? Eu sunt din Cluj… Iti multumesc!
    Amalia

  2. Multumesc mult, daca esti din Cluj iti explic de unde l-am cumparat; in Manastur, unde este statia de la Minerva este un magazin de chimicale din acela fost de stat. A costat 20 de lei si este din metal. Acolo au si forme de savarrine, tavi, etc. Am mai vazut si la Kaufland dar din plastic. Daca stai in alt cartier eu zic s aincerci la magazinele vechi de chimicale-feronerie. Sper ca te-am ajutat cu raspunsul :).

  3. Iti multumesc foarte mult! Eu stau in Marasti, pe Calea Dorobantilor si voi cauta la un magazin de chimicale aici la noi. Daca nu gasesc voi merge si in Manastur. Eu de plastic am, insa nu e bun de nimic (cel putin al meu…). Iti multumesc inca o data! (si poate iti voi mai scrie daca nu te deranjeaza). Amalia

  4. Sper sa gasesti pistol , neaparat sa-ti iei din metal…si sa le faci cu unt nu cu margarina , au o aroma…mmmm, plus ca sunt mai sanatoase. Pupici !

  5. Anonim nu am incercat niciodata cu ulei… sincer nu cred ca o sa aiba gustul la fel de bun, nu ai voie sa mananci unt sau de ce ai intrebat , poate te pot ajuta cu alta reteta de fursecuri in care poti folosi ulei :).

  6. Am incercat si eu reteta de fursecuri. Au iesit delicioase, sotul le-a infulecat pe jumatate in 5 minute :-)
    Simplu si bun!

  7. buna Amalia, felicitari pt blog! este un real folos. eu sunt din buc si nu am gasit magazin feronerie ce-i drept s-au cam desfiintat. am vazut o astfel de forma la metro dar era 130ron, cam multisor. nu am luat-o incerc sa mai caut pe aici..astfel de magazine.

  8. Da, ai dreptate la Metro este scump, chiar m-am mirat si eu de diferenta de pret… sper sa-ti gasesti in alte magazine foste " de stat" :).

  9. Da, ai dreptate la Metro este scump, chiar m-am mirat si eu de diferenta de pret… sper sa-ti gasesti in alte magazine foste " de stat" :).

  10. off! sunt necajita:(. am rugat o prietena din Cj sa mearga la magazinul de chimicale din Manastur.. si nu mai avea si nu stiau daca mai aduc. mai sti un magazin in Cj care sa aiba? multumesc mult

  11. Gac draga eu am vazut recent la Kaufland cu 29 de lei parca , nu stiu sigur daca era din metal sau nu … ma mai uit daca am timp si prin alte magazine si iti scriu.

  12. draga Amalia, sa ma bucur sau sa fiu trista? am gasit in Bv la un magazin, dispozitiv(pistol)-partea buna si motivul de bucurie.cum am ajuns acasa m-am si apucat de facut aluatul(reteta ta), dar… nu mi-au iesit..:(m-am chinuit..am urmat instructiunile si din carticica.. si nimic..fursecul nu se desprindea..si daca il tragam eu,se strica forma lui. pt ca nu aveam timp,m-am lasat pagubasa si am intins o foaie si am decupat diferite forme si le-am copt. te rog sa-mi dai solutii..cum sa fac?multumiri

  13. Ei bine ca ai gasit pistol :). Trebuie sa fii atenta atunci cand "torni" fursecul , tubul d ela pistol trebuie sa fie perfec prependicular pe tava, apesi cu forta si gata, ridici dintr-o data ( fursecul face "priza" cu tava).Sa stii ca nici mie nu mi-a iesit din prima, apasam prea putin si ridicam cu grija sa nu-l rup. Apoi m-am enervat (sunt buni si nervii cateodata) si apasam cu forta, ridicam dintr-o data. Tu asa ai facut ?

  14. buna…am citit si eu reteta asta si as dori sa stiu dak pe tava nu se pune chiar nimic..nici macar hartie de copt?..mersi anticipat:) ioana

  15. FOARTE BUNE RETETA ACUM AM FACUT SI EU SI AU IESIT CU APARATUL….PRIMA TAVA S-A LIPIT NU STIU DIN CE MOTIV…RESTUL SUPER OK…

  16. Faimosul pistol de fursecuri … ce bine ca mi-ai amintit de el … il am „mostenire” de la mama mea, l-a cumparat la banca acum multi ani; chiar acum ma gandeam ca as vrea sa fac ceva fursecuri pe maine ca am ceva musafiri si sunt mutata la casa noua si nu aveam chiar nici o forma si stateam si ma gandeam ca ce imi trebuie mie sa fac fursecuri ca nici nu am cu ce sa le fac, asa ca … ms de idee, o sa le fac si eu maine … revin cu rezultatul :)

      1. Am și eu pistol pe care cred că l-am folosit maxim de două ori, dar mîine cu siguranță am să încerc reteta dvs.

      1. Amalia imi explici cum sa fac cu pistolul is asa de proasta ca nu-l stiu folosi il am de 10 ani am tot incercat dar nu reusesc sa imi ramana modelul se desprinde si as vrea sa fac si eu.
        Trimite-mi raspunsul pe facebook Angy Angelica. Multumesc.

  17. Amalia, de ce zici ca mai bine cu unt si nu cu margarina? Doar pt gust?
    Am facut ieri, cu margarina pt ca asta aveam in casa. :( N-a mers treaba deloc. La inceput a fost foarte moale aluatul, apoi cum am mai adaugat cate putina faina poate a devenit prea tare.
    Dar in nici o varianta fursecurile nu se desprindeau de matrita si nu ramaneau lipite de tava (am incercat pe folia teflonata si pe tava goala).

    1. Din cate stiu fursecurile ies mai fragede cu cat grasimea e mai concentrata…margarina nu e asa de grasa de aceea am indicat untul… eu zic sa incerci cu unt… sa stii ca si mie nu mi s-au desprins din prima de pistol dar apoi l-am asezat perfect perpendicular pe tava si asa au iesit super.

Dă-i un răspuns lui corry Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.