Fursecuri Ghinda


Anul asta mi-a fost tare greu sa ma hotarasc ce dulciuri sa fac de Craciun…printre altele ( a se citi muulte retete de prajituri) am ales 2 retete de fursecuri . Iata prima reteta.

Ingrediente aluat:

  • 200 g unt
  • 1 galbenus
  • 400 g faina
  • 1 lingura otet
  • 4 linguri sifon sau bors
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • putina sare

Pentru lipit fursecurile:

  • serbet, gem mai tare, finetti

Pentru glazura:

  • 125 g zahar
  • 25 g cacao
  • 100 g margarina
  • 5 linguri de lapte
  • esenta de rom
  • nuca de cocos

Se amesteca bine toate ingredientele pentru aluat pana se obtine un aluat potrivit de moale. Cu ajutorul aparatului de spritat sau cu mana se fac baghete de 2,5 cm lungime care se coc in tava neunsa la foc mic sa ramana albe. Eu am facut 2 modele; unul dintre ele l-am facut cu furculita, celalalt cu pistolul.

Dupa ce s-au copt le-am lipit 2 cate 2 cu finetti.
Pentru glazura se fierb toate ingrendientele de mai sus si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se introduc fursecurile pe jumatate, apoi se trec prin nuca de cocos.

Puteti sa faceti ce model doriti, din cantitatatile de mai sus mi-au iesit aproximativ 2 tavi.

 


 Reteta este din revista „Practic in bucatarie” o editie mai veche.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


20 de comentarii la „Fursecuri Ghinda”

  1. Amalia draga mea imi doresc ca in acest an Craciunul sa lumineze slava cerului si bucuria nasterii Mantuitorului iar in noul an sa ai parte de binecuvantari depline. Te pup!

  2. iti doresc sa ai un Craciun fericit! si un An Nou plin de bucurii si impliniri
    La multi ani!!
    Caci un Copil ni s-a născut, un Fiu ni s-a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii.
    Isaia 9:6

  3. Din toata inima iti doresc CRACIUN FERICIT! Anul 2009 sa iti aduca sanatate,fericire si implinirea tuturor sperantelor! Sarbatori fericite! LA MULTI ANI!

  4. Inca o retea comuna! Eu fac aceste fursecuri aproape in fiecare an, numai ca le trec prin nuca macinata.
    La noi in familie le numim zbarciocgi, caci seamana bine cu ciuperca respectiva.
    Draga Amalia, ma bucur ca ne-am „cunoscut”, in acest an. Iti doresc un Craciun fericit, alaturi de cei dragi.

  5. Mulțumesc pentru răsounsul atât de prompt. Chiar m-ai ajutat foarte mult. Deși ingredientele sunt deja în așteptare.
    Diseară voi reeni cu feedback :).
    Pupici!

  6. Minunate!
    le-am făcut cam grosolane, ca formă. Așa că m-am limitat la a glazura fiecare fursec și l-am dat prin cocos.

    Foarte foarte bune!

    Mulțumesc!

  7. Pot folosi in loc de unt margarina? Nu e sanatoasa dar mama a cumparat destula caci era la oferta cu o tava de cozonac :)).

    Astept sa mi raspunzi. Pupici

  8. draga amalia,am si eu o reteta de ghinde,dar mult mai usoara,cu mai putine ingrediente…si iesi f fraged…nu ma ghinui cu furculita..fac bilute in mana apoi le modelez cu degetul…dar finul e cam acelasi,gustoase!!

Lasă un răspuns la Georgiana Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.