Anul acesta de sarbatori am ales sa prepar mai multe fursecuri si mai putine prajituri cu foi. Printre retetele incercate se numara si aceasta, fursecuri aromate cu nuca. Se fac rapid si odata ce ati inteles cum se formeaza triunghiurile de aluat restul e floare la ureche :).
Ingrediente:
- 200g faina
- 50g amidon
- 60g zahar
- 1 plic zahar vaniliat
- 1 galbenus de ou
- 1 lingurita coaja rasa de portocala
- 2 linguri smantana sau iaurt mai gras
- 2-3 picaturi esenta de rom
- 125g unt rece ( minim80% grasime)
- 1 varf de cutit praf de copt
Pentru umplutura:
- 200g nuci macinate
- 50g zahar
- 2 albusuri
- 2-3 picaturi esenta de rom
- 1 plic zahar vaniliat
- optional 50g stafide
1. Cernem intr-un bol faina, amidonul si adaugam praful de copt. Punem si untul rece taiat bucatele si restul ingredientelor. Framantam rapid un aluat elastic.
2. Pentru umplutura batem spuma albusul de ou, adaugm zaharul si mixam pana se topeste apoi adaugam nucile macinate si esenta de rom. In reteta originala scria ca nu se bat albusurile ci se pun ca atare.
3. Intindem aluatul pe blatul de lucru presarat cu putina faina si intindem o foaie de grosimea 0,5 cm. Taiem forme rotunde cu diametrul de 5 cm. In mijlocul fiecareia punem o lingurita de umplutura si apoi strangem pe 3 laturi aluatul.
Apasam usor sa nu se desfaca in timpul coacerii.
4. Coacem fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt, la temperatura de 180g C timp de 12-15 minute.
Calde le trecem prin zahar pudra si apoi le punem intr-o cutie.
Se pot pastra intr-o cutie inchisa ermetic maxim 2 saptamani. Asa scrie in reteta, la noi s-au terminat in cateva zile :).
Reteta este preluata de pe un site croat.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]