Friptura de vita cu struguri

Pentru weekend o reteta cu carne de vitel care la mine s-a dovedit a fi vaca batrana trecuta prin multe :).

Ingrediente:

  • 1 kg carne de manzat
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 telina
  • 2-3 catei de usturoi
  • 500-600g struguri albi si negri ( eu am gasit numai albi, culmea si destul de vechi, poate pentru ca am facut reteta destul de tarziu )
  • cateva crengute de salvie
  • 1 fir rozmarin
  • 250ml vin alb
  • ulei de masline
  • piper, sare, patrunjel verde

Luam bucata de carne si o curatam de pielite, apoi punem deasupra rozmarinul si salvia si le legam frumos de carne.

Prajim carnea in ulei pana se rumeneste putin apoi adaugam vinul.

Transferam carnea intr-o tava cu tot cu sos si adaugam legumele curatate si taiate bucati mai mari si patrunjelul verde.

Bagam vasul la cuptor acoperit cu o folie si coacem 1,5 ore la 180 de grade.

Intre timp spalam strugurii si ii taiem in doua scotand samburii. Scoatem vasul de la cuptor, scoatem legumele si platele aromatice si adaugam strugurii. Bagam vasul inapoi la cuptor pentru inca 20 de minute. Stingem focul si mai lasam sa stea friptura cateva minute.

Servim alaturi de boabele de struguri. Bineinteles ca am pus si legumele langa.

Reteta este preluata de pe giallozafferano.it cu mici modificari.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Friptura de vita cu struguri”

  1. Foarte bine arata Amalia!
    Esti clujeanca, nu-i asa? Am vazut pe you toube ceva inregistrat la o emisiune TVR Cluj, mi-a placut, te felicit, mi-a crescut inima de bucurie, eu fiind tot ardeleanca.

  2. Pingback: Friptura de vita cu struguri | ecoVazon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.