Ce gatim cand nu gatim? Ce intrebare :) Stiu ce-mi raspundeti; salate. Dar azi salate, maine salate, altceva? Ce ziceti de o friptura de pui cu multe legume? Reteta de mai jos este o varianta foarte simpla de friptura de pui cu multe legume si branza feta. Friptura este crocanta, legumele coapte plus un pic de aroma de cimbru si nelipsita branza feta asa ca o trecem pe lista retetelor de incercat pe locul intai. Si ca o paranteza discutiile despre Grecia din ultima vreme m-au influentat mult in sensul in care caut cu disperare retete de origine greceasca sau macar inspiratie :).
Ingrediente:
- 1kg carne de pui ( eu am cumparat pulpe inferioare)
- 300g rosii
- 10 masline negre
- 4 linguri ulei de masline
- 4-5 cepe verzi
- 2-3 crengute cimbru proaspat sau 1 lingurita uscat ( mergeti la piata repejor ca se gaseste proaspat in perioada asta )
- 1 lingurita menta tocata
- 150g branza feta
- 300g paste fierte (optional)
1. Carnea de pui se spala si se sterge cu un prosop de hartie. O punem intr-un vas mai mare si adaugam rosiile taiate in sferturi, ceapa taiata in jumatate, maslinele. Punem deasupra uleiul de masline, cimbrul tocat si condimentam cu sare si piper.
Amestecam usor si lasam sa stea la rece 30 min.
2. Incalzim cuptorul la 180g C.
Punem carnea de pui in tava ( legumele le lasam la rece) si coacem 35-40 min.
Cand carnea s-a rumenit o scoatem pe o farfurie si punem legumele in tava in care am copt friptura.
Le coacem 10 minute. adaugam carnea la legume, presaram deasupra branza feta si mai coacem 2-3 minute.
Servim friptura presarata cu menta tocata sau cu busuioc (sau patrunjel verde in cazul meu). Eu nu am mai fiert paste separat, am servit cu orez dar voi puteti sa alegeti :).
Reteta este preluata de la Martha Stewart.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]