Friptura de miel se realizeaza foarte usor, nu trebuie sa fii cunoscator intr-ale bucatariei sa stii sa o prepari.
Ingrediente:
- carne de miel de preferinta pulpe
- usturoi
- 200ml vin alb sec
- 100ml ulei
- oregano, maghiran, cimbru, sare, piper
1. Carnea se spala bine si se usuca cu un prosop de hartie. Condimentele se amesteca si frecam bine carnea peste tot cu ele. O impanam cu usturoi si slaninuta( facem mici incizii cu cutitul apoi punem un catel de usturoi sau o felie de slaninuta ).
Lasam sa stea la rece cel putin 2 ore de preferat peste noapte.
2. Punem carnea in tava, turnam vinul, acoperim cu o folie si coacem 1 ora la foc potrivit (170g C). Apoi luam folia si mai lasam 15 minute, intoarcem pe partea cealalta si mai lasam inca 15 minute.
Servim cu piure de cartofi si cu sos de hrean.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
la fel si asta