Friptura de berbecut

Sambata am fost intr-un supermarket si mi-a facut cu ochiul …. sotul :)), a vazut carne de berbecut si m-a rugat sa-i cumpar deoarece ii place foarte mult. Asa ca am facut o friptura ( doar pentru el ) .Reteta este foarte simpla doar ca trebuie lasata carnea la marinat mai multe ore.

Ingredinete:

  • 600g carne de berbecut ( eu am avut cotlet si cateva cubulete de pulpa )
  • 6-7 catei de usturoi
  • vin rosu sec aprox 400 ml
  • sare, piper
  • salvie, o frunza de dafin, rozmarin

Carnea o spalam si o punem intr-un castron. Turnam vinul peste ea cat sa o acopere si adaugam si frunzele derozmarin, dafin si salvie.
Lasam sa stea la marinat intre 5-12 ore. Eu am lasat-o sa stea peste noapte.
Apoi o punem intr-o tava mai groasa o condimentam cu sare si piper si printre bucatelele de carne punem si cateii de usturoi.
Adaugam marinata ( jumatate ) , acoperim cu o folie si coacem la cuptor 1 ora si 1/2 .
( Verificam din cand in cand carnea si daca este cazul mai adaugam marinata). Apoi luam folia si mai lasam pana scade sosul si carnea se rumeneste frumos.
Servim cu piure de cartofi. Este foarte frageda.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


14 comentarii la „Friptura de berbecut”

  1. mmmmmmmmmmm……dar de ce a trebuit sa faci asemenea fliptulica…..de paste ce o sa gatiti? ca sa vin si euuuuuu………!!!!!

  2. Delicioasa reteta cu aroma de ..Paste!:) Si tot in asteptarea Sfintei Sarbatori vroiam sa te intreb daca ai fi de acord ca unele dintre retele tale sa fie publicate intr-un ziar cu distributie gratuita in Italia. Ziarul se numeste Millennium si va aparea luna aceasta intr-un tiraj destul de mic(in jur de 1000 de exemplare) din lipsa de sponsorizari. Te pup si asteptam cu masa de lucru pregatita! :)

  3. Amalia draga, felicitiari pt postarea acestei retete!
    Am mancat si eu asa ceva, adica cotlete de miel marinate, dar pe gratar si le-am servit cu vinete grill cu sos tzatziki :)

    te pup!

  4. Cred ca sunt in asentimentul tuturor celor care-ti urmarim blogul cand spun ca suntem ingrijorati de pauza aceasta fff mare….Speram ca esti bine !

  5. Simona sunt bine, doar ca saptamana asta vreau sa dau drumul la site si cel care se ocupa de el m-a rugat sa nu mai postez nimic pana atunci :). Am raspuns la comentarii si doar atat .

  6. ITI URMARESC IN FIECARE ZI RETETELE TALE SI AM FOST INGRIJORATA CE S-A INTAMPLAT CU TINE CA LUNA ASTA NU A APARUT NICI O RETETA. ASTEPTAM CU NERABDARE.

  7. FRUMOS SI GUSTOS PREPARATUL!
    FELICITARI!
    DAR CE NU AM INTELES…………..SOTUL TE ROAGA SA II CUMPERI CA SA MANINCE PUTIN BERBECUT?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.