Friptura asortata cu praz si ceapa

Ce facem in weekend ? Friptura ! De care ?  normal,  de porc :)). Reteta de mai jos e o combinatie simpla sper sa o incercati si voi, alaturi de un pahar de vin .

Ingrediente:

  • 1 kg ceafa de porc
  • 1,2 kg costita de porc
  •  1 praz
  • 2 ardei grasi
  • 3 cepe potrivite sau mai multe daca sunt mici
  • 150 ml vin alb sec
  • 100 ml apa
  • putin ulei
  • sare, piper, boia

Punem putin ulei intr-o tava, apoi asezam carnea feliata la fel si costitele. ( calculam cam o felie de ceafa si o felie de costita de persoana) 

Condimentam si turnam vinul. 

Acoperim cu o folie si lasam sa stea la rece 1 ora.

Apoi punem deasupra carnii felii de praz si de ardei si printre ceapa taiata mai mare sau intreaga daca ceapa este mai mica.

Punem si apa , acoperim cu o folie si coacem 1 ora la foc potrivit. Incercam carnea sa vedem daca este gata, daca nu, mai lasam 20-30 de minute. Apoi luam folia si lasam sa se mai rumeneasca putin timp de 15 minute.

Servim cu piure de cartofi.

10 comentarii la „Friptura asortata cu praz si ceapa”

  1. si-acum eu trebuie sa cumpar carne de porc(lucru pe care normal il fac numai de Craciun si Revelion) si sa fac si eu reteta asta ca mi-ai facut pofta.Arata excelent :)

  2. Amalia buna, vreau sa iti dau o reteta a unei torte enorm de gustoasa de origine austriaca. mie mii frica sa incerc a o face pentru ca ma tem ca nu imi va iesi, poate o incerci tu ca eshti mai experta sau chiar foarte experta. scrie-mi pe adresa mea de email: victorya_emy@yahoo.com te pup

  3. Ai observat? A venit Toamna, afara ,in blogosfera si mai ales in Dulcea Romanie.Si nu asa cu traista goala ci cu o noua provocare " nuci si usturoi" :)Te astept sa ni te alaturi :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.