Friptura asortata cu praz si ceapa

Ce facem in weekend ? Friptura ! De care ?  normal,  de porc :)). Reteta de mai jos e o combinatie simpla sper sa o incercati si voi, alaturi de un pahar de vin .

Ingrediente:

  • 1 kg ceafa de porc
  • 1,2 kg costita de porc
  •  1 praz
  • 2 ardei grasi
  • 3 cepe potrivite sau mai multe daca sunt mici
  • 150 ml vin alb sec
  • 100 ml apa
  • putin ulei
  • sare, piper, boia

Punem putin ulei intr-o tava, apoi asezam carnea feliata la fel si costitele. ( calculam cam o felie de ceafa si o felie de costita de persoana)

Condimentam si turnam vinul.

Acoperim cu o folie si lasam sa stea la rece 1 ora.

Apoi punem deasupra carnii felii de praz si de ardei si printre ceapa taiata mai mare sau intreaga daca ceapa este mai mica.

Punem si apa , acoperim cu o folie si coacem 1 ora la foc potrivit. Incercam carnea sa vedem daca este gata, daca nu, mai lasam 20-30 de minute. Apoi luam folia si lasam sa se mai rumeneasca putin timp de 15 minute.

Servim cu piure de cartofi.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


10 comentarii la „Friptura asortata cu praz si ceapa”

  1. si-acum eu trebuie sa cumpar carne de porc(lucru pe care normal il fac numai de Craciun si Revelion) si sa fac si eu reteta asta ca mi-ai facut pofta.Arata excelent :)

  2. Amalia buna, vreau sa iti dau o reteta a unei torte enorm de gustoasa de origine austriaca. mie mii frica sa incerc a o face pentru ca ma tem ca nu imi va iesi, poate o incerci tu ca eshti mai experta sau chiar foarte experta. scrie-mi pe adresa mea de email: victorya_emy@yahoo.com te pup

  3. Ai observat? A venit Toamna, afara ,in blogosfera si mai ales in Dulcea Romanie.Si nu asa cu traista goala ci cu o noua provocare " nuci si usturoi" :)Te astept sa ni te alaturi :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.