Frigarui

Frigaruile sunt preferatele mele. Pentru ca vremea nu ne-a permis sa iesim afara de 1 mai,  le-am facut la cuptor si asa mi-am dat seama ca le pot face ori de cate ori am chef, sunt foarte bune !

Ingrendiente pentru 12 frigarui:

500 gr pulpa de porc sau cotlet
3 rosii
2 ardei grasi
2 cepe
250 gr ciuperci
200 gr kaizer sau slaninuta
sare , piper, boia, ulei
1 pahar de vin alb sec


Se taie carnea cubulete si se condimenteaza, se adauga 2 linguri ulei de masline si se lasa sa stea la rece cateva ore.


Legumele se taie bucati mai marisoare , la fel si kaizerul.

Tepusele de lemn se inmoaie in apa rece si apoi se infig pe ele, in ordinea urmatoare: ceapa , kaizer, carne, rosie, ardei, ciuperca (deoarece carnea de porc este mai slaba se infige langa ea o bucatica de kaizer sau slaninuta).

Se pun frigaruile in tava unsa cu putin ulei se adauga vinul si se baga la cuptor la foc mic.

Dupa 20 de minute se intorc si se mai lasa 20 de minute. Apoi se ridica tava pe ultima treapta ca sa se rumeneasca mai bine frigaruile si se mai lasa 10 minute.

Se servesc cu cartofi prajiti si cu sos de usturoi si bineinteles alaturi de o bere rece !

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


4 comentarii la „Frigarui”

  1. Gatesti delicios si iti multumim ca ne inveti si pe noi lucruri noi,sunt foarte fericita ca in sf imi ies si mie bine retetele ,ai mei sunt incantati,au zis ca gatesc mult mai bine decat inainte si iti multumesc mult.

  2. Nici nu stii cat ma bucura vorbele tale…iti multumesc pentru aprecieri , daca ai nevoie de sfaturi in plus nu ezita sa-mi scrii. :)

  3. Sunt foarte bune aceste figarui, eu le prepar la fel…dar carnea o pregatesc cu cel putin 2 ore inainte, si mai adauga pe langa toate ingredientele si catei de usturoi pus langa carne, primeste o aroma deosebita!
    Frigaruile merg foarte bine cu un mujdei de usturoi facut cu iaurt sa fie mai acrisor.
    Felicitari pentru blog…e super si retetele sunt minunate!

  4. Astazi am gatit aceste frigarui delicioase. Nu ca nu as mai fi facut pana acum, doar ca era o chestie pe care o faceam intotdeauna la gratar, afara, in aer liber.

    Bun, bun! Foarte bun!
    Am inceput sa caut retete care se pot gati si cu carne si fara si nu ma obliga sa gatesc doua feluri de mancare.
    Am pus langa si un orez indian cu ciupercute… o bunatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.