Frigarui de pui

frigarui-de-pui-amalia-9

O varianta super simpla si indragita de frigarui. Practic este o reteta de snitele reinventata, pe care am vazut-o pe un grup culinar. Am incercat-o de dragul copiilor si pot sa spun ca au fost foarte incantati de ea.

Nu aveti nevoie decat de ingredientele clasice pentru snitele de pui si anume: piept de pui, condimente, faina , ou. In rest puteti sa aduagati un plus de gust daca marinati carnea dar dupa cum preconizez nu o sa aveti timp asa ca incercati reteta rapida. Ce mai este de retinut? Faptul ca sunt destul de consistente, ajunge una sau maxim doua frigarui ca sa te saturi, bine pe ai mei copii nu-i iau in considerare, mananca mult deci nu sunt etalon de comparatie :)

frigarui-de-pui-amalia-2

Frigarui de pui

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 2 ouă
  • făină
  • sare, piper, boia afumată, praf de usturoi
  • ulei

Mai avem nevoie de o tigaie cu un diametru mai mare, de preferat să le prajim pe toate odata si bețe de frigărui. Eu am folosit unele medii dar va recomand mai mici, sunt mai de efect asa.

Bun, pieptul de pui il spalam bine si il stergem cu un prosop de hartie.

Il taiem fasii de grosimea degetului mic de la mână, pe care le condimentam cu sare, piper, boia, praf de usturoi,

Le infigem pe frigarui ( vezi foto ). Puteti sa taiati pieptul cubulete si apoi sa-l condimentati si sa-l infigeti pe frigarui.

frigarui-de-pui-amalia-3

frigarui-de-pui-amalia-4

frigarui-de-pui-amalia-5

frigarui-de-pui-amalia-6

Dati frigaruile prin faina apoi prin ou batut, repetati actiunea si apoi le prajiti in ulei incins.

frigarui-de-pui-amalia-7

Scoateti frigaruile pe un servet de hartie si le serviti alaturi de un sos de iaurt gen tzatziki, lipii, salata.

frigarui-de-pui-amalia-1

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.