Frigărui de pui la grătar

Frigarui-de-pui-amalia-1

Orice s-ar spune tot ce este facut la gratar e super gustos, iar carnea de pui cu atat mai mult. Se gateste imediat si daca puneti condimentele potrivite este foarte buna!

Frigaruile de pui la gratar sunt un preparat mereu apreciat, se pot servi cu o multime de garnituri si salate din garnituri amintim desigur cea mai des intalnita si anume cartofii prajiti. Chiar daca nu aveti un gratar unde sa le faceti, se pot face la cuptor sau pe un grill electric.

Sunt multe variante ale acestei retete adica practica carnea de pui se poate combina cu o multime de legume cum ar fi rosiile, ciupercile insa cel mai important este sa marinati carnea inainte, va fi frageda si gustoasa, cu totii stim ca pieptul de pui din comert este destul de fad, fara gust, asa ca trebuie sa-l condimentam dar nu in exces. Deobicei ierburile aromatice cum sunt rozmarinul sau oregano se potrivesc de minune, iar boiaua afumata ii da o aroma aparte.

Eu am ales sa adaug cateva felii de bacon si ceapa rosie pentru ca ai mei copii sunt fani ceapa atat cruda cat si coapta. Dar puteti folosi doar carne de pui

Dar haideti sa vedem reteta.

Frigărui de pui la grătar

Ingrediente:

  • 1 piept de pui mai mare ( 600g)
  • 2-3 cepe rosii sau albe mai mici
  • 250g bacon feliat

Pentru marinata de pui:

  • 1 lingura suc de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/4 lingurita rozmarin zdrobit
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita boia afumata
  • sare, piper alb
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti

Carnea de pui o spalam bine apoi o stergem cu un prosop de hartie si o taiem cubulete nu foarte mari.

Amestecam toate ingredientele pentru marinata si le punem peste bucatile de carne de pui. Amestecam usor si bagam carnea la rece timp de 1 ora.

Intre timp pregatim frigaruile si restul ingredientelor. Ceapa o taiem sferturi si apoi desfacem feliile . Frigaruile daca sunt de lemn le udam.

Pregatim gratarul.

Daca le faceti la cuptor preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.

Scoatem carnea de pui si o insiram pe frigarui alternand cu 2 felii de ceapa si una de bacon. Asa cum am scris puteti folosi doar carne de pui.

Prajim frigaruile pe gratar intorcandu-le dupa 5 minute.

Daca le faceti la cuptor le puneti in tava in care ati pus o hartie de copt , dupa 15 minute le intoarceti pe cealalta parte.

Servim cu salata sau/si cartofi/legume.

Frigarui-de-pui-amalia-2

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.