Frigarui de pui cu ciuperci si rosii cherry

Sotul zice ca anul asta am mancat o ferma de pui :)… ce sa fac daca e cea mai accesibila carne ca si pret, plus ca se gateste repede si e saraca in calorii … asadar astazi o reteta pe care am trimis-o celor de la gustos.ro pentru sectiunea „Cu bloggerii la gratar” . Nu va cer sa ma votati doar sa incercati reteta :). Chiar daca nu mergeti la gratar in aer liber, puteti incerca aceasta reteta acasa pe grill sunt convinsa ca o sa va placa.

Ingrediente ( 4 portii ):
  • 600g piept de pui
  • 400g ciuperci de tip champignon
  • 400g rosii cherry
  • 250g iaurt
  • 30g ulei de masline
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • sare, piper alb, rozmarin
Amestecam iaurtul cu uleiul de masline si rozmarinul. Pieptul de pui il taiem cubulete, il punem intr-un bol si rasturnam marinata de iaurt peste el. Lasam sa stea la frigider pana pregatim restul ingredientelor.
Ciupercile le spalam, le rupem piciorusele si le taiem in jumatate. Ideal ar fi sa cumparati ciuperci mici pe care sa le folositi intregi. Rosile cherry le spalam si le taiem in jumatate. Frigaruile le umezim in apa sa nu se arda in timpul coacerii.
Scoatem pieptul de pui de la rece ( daca mergeti la iarba verde il puteti pregati cu o seara inainte ) si il insiram pe frigarui alternand cu ciuperci si rosii.
Incingem gratarul, il ungem cu o bucatica de slanina si asezam frigaruile.
Le lasam sa se prajeasca intorcandu-le din cand in cand. Dupa ce le intoarceti le ungeti cu marinata. Sunt gata in 15 minute.
Servim alaturi de un sos de iaurt cu usturoi.
Pofta buna!
PS Daca va intrebati de ce am facut fotografia asa sunt foarte sincera si va spun ca am mancat o inghetata si m-am patat pe tricou :).

15 comentarii la „Frigarui de pui cu ciuperci si rosii cherry”

  1. Faine frigaruile tale. Le voi incerca si eu… :))…. daca incerci si tu gratarul meu, tot din categoria aia cu bloggerii si gratarul virtual. Pupici si o zi faina sa ai

  2. am si eu o reteta care asteapta sa fie postata.la mine fara ciuperci cu ardei gras.oricum reteta preparata de tine arata foarte bine.
    stii insa ce m-a impresionat,culoara ochilor tai care este superba!!!
    pup ,o zi minunata

    1. Sarah astept sa vad reteta la tine… cat despre ochi cred ca asta l-a impresionat si pe sot :)). Te pup si weekend placut!

  3. Eu le mai fac si cu ficatei de pui si bucatele de piept de porc,alternate cu feliute de ardei,ceapa si ciuperci.
    Ca sa fie mai fragede si mai gustoase, cu cateva ore inainte le ung cu un amestec facut din ulei de masline,sos de soia si praf de usturoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.