Pentru ca suntem in post, m-am informat si am cautat o reteta cu legume. Am gasit-o intr-o revista mai veche, reteta este foarte usoara nu necesita ingrendiente speciale.
Ingrediente:
- 2-3 cartofi,
- 1 dovlecel
- 2-3 cepe mai mici
- 2 ardei grasi ( de preferinta de culori diferite)
- 2-3 catei de usturoi
- 1 cutie de rosii decojite in bulion de 400 gr
- sare, piper, cimbru
- 1 lingurita zahar
- ulei
- 100 ml vin rosu ( daca nu tineti post)
Se curata cartofii , se taie cubulete la fel si dovlecelul si ardeii. Ceapa se taie in patru.
Se infig pe tepuse de lemn alternativ carofi, dovlecel, ceapa , ardei se condimenteaza si se prajesc in 4-5 linguri de ulei.
Se scot si se tin la cald. Ceapa ramasa si usturoiul se toaca marunt, se calesc in uleiul ramas, se adauga rosiile si bulionul, zaharul si vinul, se mai fierb 4-5 min. Se servesc cu marar.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Mmmmmmm! Eu sunt vegetariana si de fiecare data cand gasesc retete fara carne, ma bucur tare! (asta pt ca in Romania vegetarienii sunt vazuti ca niste ciudati…) Oricum, reteta ta mi se pare super. Cred ca friguraruile se pot coace si la gratar, nu? Am sa fac reteta!
Ina, cred ca se pot face si la gratar, eventual sa le ungi cu putin ulei ca sa se rumeneasca frumos.Sunt delicioase te asigur, eu nu sunt vegetariana dar imi plac foarte mult legumele.