Fried chicken

 

Reteta o am de la Marci careia ii multumesc, se aseamana (eu zic ca este mult mai buna) cu cea pentru aripioarele de la KFC, foarte crocanta . Eu am facut din piept de pui dar reteta este pentru aripioare.

Ingrediente:
1 piept de pui
250 ml kefir ( daca nu aveti puteti pune lapte batut sau iaurt)
faina
sare, boia, piper, usturoi si ceapa deshidratata ( eu am pus si curry)

Se taie pieptul bucatele mici, se tine in apa cu sare 2-3 ore, apoi se trece prin kefir ( ar fi bine sa-l lasati la marinat in kefir cateva ore)  si prin faina amestecata cu condimente si se prajeste in baie de ulei.

Se scot pe un servetel pentru a absorbi grasimea si se servesc cu cartofi prajiti.

 

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


36 de comentarii la „Fried chicken”

  1. Interesant! Sotul meu este fan piept de pui KFC… cred ca am sa-l surprind cu reteta asta, doar ca am o intrebare: pot sa pun oare si fulgi de porumb faramitati, pt a fi mai crocanti? Te pup!

  2. Super faina reteta, Amalia.
    Am s-o-ncerc si eu, dar am o interbare.
    De unde ai luat ceapa deshidratata?
    Mersi pentru raspuns.

  3. Usturoi deshidratat am luat din Kaufland , iar ceapa dintr-un supermarket nu prea cunoscut dar mi-a sarit in ochi faptul ca aveau multe condimente. O am din iarna si nu am folosit-o pana acum. Sper ca ti-am fost de ajutor.:)

  4. Mersi Amalia.
    Imi spui te rog cum se cheama supermarketul de unde ai luat ceapa; usturoi am gasit si eu, dar ceapa inca nu, si tare mi-ar trebui.
    Am cine sa-mi cumpere din Cluj, de asta te intreb.
    Imi esti de mare ajutor.

  5. Imi plac foarte mult ‘chicken strips’ de la KFC. Si am incercat sa-i fac acasa dar nu mi-au reusit. Cand am gasit reteta asta si am citit si ideea cu fulgii de porumb, am zis ca am gasit secretul. Dar aseara am ramas dezamagita cand am incercat. Dupa ce s-au prajit si i-am scos pe servet, toata scoarta aceea crocanta a cazut in ulei cand i-am atins cu paleta. Ce trebuia sa fac? Sau mai bine sa-mi iau ideea de crocant si sa-i fac numai cu faina, asa cum ai scris tu in reteta?

  6. of, imi pare rau ca s-a intamplat asa, eu nu am incercat cu fulgi de porumb, dar am vazut ca alte fete au incercat si le-a iesit…ai facut exact asa cum scria? I-ai prajit in baie de ulei ? Poate i-ai lasat prea mult… ce-ai prajit aripioare?

  7. Am prajit in ulei din abundenta, dar nu in baie de ulei, intr-adevar. Totusi nu stiu daca asta ar fi fost incurcatura. Am prajit piept de pui in bucatele si fasii. Pe unele bucatele a ramas scoarta iar pe cele mai multe, nu. Ma bucur daca voua v-au iesit. Am sa caut pe un site american la ‘chiken strips’ poate gasesc ceva si va zic daca am reusit pana la urma.

  8. Este SUPER blogul tau.L-am descoperit de curand prin Gustos.ro. Retetele sunt nemaipomenite,am observat ca incerci sa le faci cat mai sanatoase .Cred ca o sa te vizitez foarte des.

    p.s.:imi plac foarte mult si fotografiile.

  9. Gina iti multumesc pentru aprecieri, e adevarat imi place sa mananc cat mai sanatos dar ma mai „scap” si eu cateodata :)).Ma bucur ca-ti place blogul meu, sper sa incerci si retetele. Daca ai vreo nelamurire te rog sa-mi scrii :).Iti urez o seara placuta!

  10. La cele cu fulgi, secretul este sa le dai printr-un amestec de faina, ou si condimente. De acest amestec se prin fulgii. Am facut saptamana trecuta si au iesit geniale. :)

  11. Am incercat din nou dar de data asta n-am pus fulgi de porumb. Mi-au iesit nu chiar crocanti dar nemaipomeniti! Am pus si conopida si a iesit buna mai ales dupa ce aceasta s-a racit. Am mancat de nu ma mai puteam opri. Am intins in maioneza cu usturoi cum faceam la KFC. M-am bucurat! Multumesc.

  12. De azi sunt fanul tau pe vecie! Retete usor de facut dar f gustoase ( dupa aprecierile celor ce le-au facut)si f f frumos prezentate.
    Care este secretul sa gatesti asa bine cum o faci tu si totodata sa si arati la fel de bine!
    Pai daca ma apuc sa experimentez (sunt si gurmanda) minunatiile de pe blog mi-e frica sa ma gandesc unde o sa ajung.
    Chiar acum ii trimit linkul si sorei mele.
    Respect!

  13. Anonim, mie imi plac retele care se fac usor si repede :). Sotul este innebunit dupa mancarurile „grele” asa ca vezi si tu ca pe blog am si si :)). Imi place tot ceea ce este frumos de aceea incerc sa le dau o ” fata ” cat mai placuta , la fel si cu hainele, decoratiunile… un pic ma ingreuneaza parea financiara :).
    Secretul este ca eu mai mult gust decat sa mananc pe saturate, plus ca sunt o persoana destul de activa, a nu se intelege agitata, doar is ardeleanca :)).Poti sa experimentezi linistita ce vrei de pe blog, dar sa nu mananci in exces :)). O zi frumoasa iti urez!

  14. Stiu ca nu vei publica niciodata un feedback negativ pentru tine.
    Ca tip de studiu psihologic esti absolut comuna: plina de clesee (sunt ardeleanca), de locuri comune (la noi, in Ardeal), „activa”, zici tu, si nu „agitata”,ceea ce arata parearea excesiv de buna pe care o ai fata de tine, dar care are ca punct de porinire refuzul celorlalti de ati recunoaste niste merite pe care numai tu crezi ca le ai.
    Faptul ca niciodata nu ai lasat comentari care nu-ti sunt pe plac arata imensul grad de suficienta pe care ti-l arogi si impertinenta agresiva fata de oricine indrazneste sa iti ofere o sugestie,sau are o opinie diferita de a ta. Toate acestea sunt manifestari evidente ale unei femei refulate sexual, cu imaginatii si dorinte personale neimplinite, frustrata de fapt.
    Esti lipsita de curaj ca sa publici o opinie diferita de a ta, cu atit mai mult o perere negativa a cuiva fata de persoana ta.

  15. Anonim in primul rand pot sa-ti scriu ca am publicat absolut toate comentariile … in general cei care scriu imi dau sfaturi, idei sau ma corecteaza … nu stiu si nu inteleg cu ce te deranjeaza blogul meu, ma necajeste faptul ca scrii asa ceva despre mine deoarece nu ma cunosti chiar deloc. Blogul asta e munca mea de 2 ani si crede-ma ca nu imi este usor sa postez atatea retete. Te-as ruga daca ai ceva de obiectat sa te referi strict la retete si daca ti-am facut o parere atat de proasta imi pare rau ca ti-ai pierdut timpul citind blogul asta… sunt altele ( cu siguranta) mult mai interesante.

  16. Buna Amalia! Me again. Noh ca cum vi cu o reteta de pe la"mine" cum sar si eu cu comentariul. Ha ha ha! Uite…Voiam doar sa-ti dau o idee despre pui…Si sa sti ca vine si reteta aialalta ce-am promis-o….
    Lasa pieptul de pui sa stea in kefir. Sau mai bine, in lapte batut…. In laptele batut adauga condimente. Ce iti place tie, dar eu pun cayenne pepper sau ceva sos iute. Tabasco merge si stiu ca e foarte raspandit. Si lasa puiul peste noapte. Scoate-l din laptic, si scurge laptele de pe el…Da-l prin faina condimentata, sau fulgii de porumb sparti.Pesmet amestecat cu faina iarsi merge… Il poti baga in cuptor sa-l coci acolo. Low fat version. Sau… Baie de ulei. Era sa uit. Un pic de oregano sau cimbru amestecat cu faina iarasi merge. Nu uita sare si piper. Te pup. Multumesc de inspiratii.

  17. Anonim mi-ar fi mai usor daca ti-ai scrie numele :)…O sa incerc reteta ta cat de curand , mai ales ca sotului ii place mancarea cat mai picanta :)). Multumesc mult !

  18. buna! :P scuze ca sunt asa cazuta din plop, m-ar tenta si pe mine sa incerc reteta, dar…. am o dilema.. :P ce e aia baie de ulei? ulei mult, cat sa acopere tot, sau ulei plus apa? multumesc pentru raspuns! violeta

  19. Amalia, apreciez blogul tau cu retete, nu te cunosc, dar anul trecut am gatit un tort egiptean, E cel mai bun tort din cate am gustat. De fapt se savureaza, e divin.
    Pentru Femeia anonyma, daca ai ceva placut de spus, mergi la psiholog. Cand cineva iti da ceva gratis nu poti sa comentezi asa urat. Ai grija sa raspunzi la comentariu, sa nu fii ultima frustrata!
    La Multi Ani Fericiti!

Dă-i un răspuns lui Anonymous Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.