Retetele cu foietaj sunt extrem de simple si gustoase, atunci cand mergeti la cumparaturi puteti lua un pachet de aluat pe care sa-l tineti in congelator si cand va este pofta de ceva care se face rapid, il dezghetati si il preparati sub diverse forme. Pateuri, trigoane, strudele, placinte cu umpluturi de tot felul. E adevarat ca nu sunt foarte sanatoase, dar daca nu exagerati cu ele eu zic ca este in regula :)
Despre nutella nu va scriu prea multe, sincer eu nu ma prea dau in vant dupa ea dar copiilor le place la fel ca si biscuitii Oreo. La fel si cu ea, mai rarut ca e mai sanatos.
Revenind la reteta, atunci cand lucrati cu foietaj trebuie sa respectati cateva reguli simple pe care dealtfel daca aveti timp le puteti citi si pe ambalaj si anume: aluatul trebuie sa-l lasati sa se dezghete la temperatura camerei, iar cuptorul trebuie incins la o temperatura mare, respectiv 200grade Celsius.
Foietaj cu nutella
- aluat de foietaj ( cel care contine doua foi de aluat)
- nutella
- optional zahar
Asa cum am scris lasam aluatul sa se dezghete la temperatura camerei. Preincalzim cuptorul la 200grade Celsius si ne apucam de treaba. Taiem aluatul fasii de 2 cm grosime si apoi le taiem sub forma de dreptunghiuri, eu le-am taiat cam la 8-10 cm.
Intr-un dreptunghi facem crestaturi mici cu varful de la cutit ( vezi foto) aceasta parte de aluat va fi deasupra.
Punem nutella pe o fasie de aluat apoi punem cealalata parte deasupra ( cea cu crestaturi) si apasam bine pe margini. Procedam la fel si cu restul de aluat. Deasupra puteti unge cu apa si sa presarati putin zahar , eu am renuntat la asta sa nu fie prea dulci.
Punem foietajele in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem 15 minute ( la mine atat a durat ) , o sa vedeti ca cresc si se rumenesc frumos deasupra. Exclus sa deschideti usa cuptorului in timpul coacerii.
Le scoatem pe un platou, le lasam sa se raceasca si apoi le servim cu o cafea sau cu o cana de lapte.
Sunt bune si fragede… despre calorii nu vorbim acum :)
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]