Foietaj cu ciuperci

 

Reteta este de la Pitufina, carei ii multumesc, am vazut-o mai demult pe culinar dar abia acum am incercat-o.

Ingrediente:

  • 1 pachet foietaj ( 400 gr.)
  • 100 gr unt
  • 500 gr ciuperci
  • sare, piper
  • 1 ou
Se taie ciupercile feliute si se calesc in cateva linguri de ulei. Cand sunt gata se condimenteaza. Pana aici nimic complicat. Interesant este modul de impaturire a foilor. Se ia o foaie , se unge cu unt topit, apoi se mai pune o foaie, se unge cu unt. Se taie aluatul in 3 de-a lungul. Pe o fasie in colt se pune umplutura de ciuperci, se impatureste in triunghi, s e indoaie un coltz, se formeaza un triunghi drept. Se indoaie apoi alternativ cand pe latura dreapta, cand pe ipotenuza. Daca vi se pare greu sa stiti ca nu este. Sper sa va ajute fotografiile.

Triunghiurile se pun in tava, se ung cu ou si se coc aprox 20 min la foc potrivit.

Servim caldute :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


13 comentarii la „Foietaj cu ciuperci”

  1. Eu am încercat şi cu brânză feta sau cu telemea mai seacă. Se taie triunghiuri brânza şi se aşează pe foaia de placintă. Metoda de împachetare este aceeaşi. Vor ieşi foarte gustoase…

  2. Hallo Amalia,

    foarte frumos aratä si au fost foarte gustoase.Kompliment.
    Le cunosc, la noi se numesc Pastete de Ciuperci. Foarte bune.

    Salutäri Jacktel

  3. Hello, Amalia

    superba reteta! Ca de obicei imi faci pofta :)

    Daca tot zici ca iti plac chestiile cu branza iti propun ceva super.

    Uite poza aici:
    http://i265.photobucket.com/albums/ii229/diana_3d/food_02/PLACINTABRANZA.jpg

    Pt reteta e nevoie de foietaj frantuzesc, nu foi placinta.

    Se unge tava cu putin ulei, se pune o foaie de foietaj, praz calit cu putin ulei, branza (telemea de preferinta oaie sau capra, au gust mai pregnant), iaurt (de preferinta tot de oaie). Se pune a doua foaie si se presara cascaval ras. Se da la cuptor.

    Daca nu iti place prazul, poti sari peste :) Eu fac separat, mie imi place, lui Phil nu.

  4. Eu am sa imi fac asa ceva cu cartofi ( fierti in coaja , apoi mixati im mixer si amestecati cu un galbenus de ou + condimente), sper sa iasa ceva bun!

Dă-i un răspuns lui iulyanna Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.