Incep saptamana cu ceva usor pentru ca weekendul a fost cam satios. Este pentru prima data cand am mancat flori de dovlecel si pot sa spun ca sunt delicioase… am vazut o gramada de retete cu ele, mi-ar place sa incerc cat mai multe dar cred ca anul asta este singura deoarece nu se gasesc de cumparat . Eu le am din gradina mamei mele :)… acum dupa atatea ploi a renascut si e plina de tot felul de verdeturi.
Haideti sa vedem cum sta treaba cu reteta asta mica si cocheta :))
Pentru aluat ( multumiri din nou Maya )
- 1 cana de bere
- 1 cana de faina
- 1 ou
- 1/2 lingurita sare
Mai avem nevoie de flori de dovlecel
Florile le defacem cu grija de coada, adica rupem floarea si o sa ramana pistilul cu codita, asta cu grija pentru ca florile sunt delicate.Le spalam apoi si le stergem cu un servet. Batem oul cu sare si apoi adaugam alternativ faina si berea pana obtinem un aluat subtire asa ca si pentru clatite. Trecem florile prin acest aluat si le prajim in ulei incins pana se rumenesc.
Le scoatem pe un servet absorbant ( neaparat pentru ca absob mult ulei ), lasam putin sa se raceasca si le servim ca tot romanul :) cu mujdei de usturoi.
Am uitat sa va scriu ca aluatul iese mai mult din cantitatile de mai sus, eu am prajit si dovlecei .
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
yamyyyy, super amalia.
nici eu n-am mancat, daca mai gasesc pe la mamaia in gradina am sa incerc si eu :P
Nu am mancat niciodata ,poate am sa incerc ca m-ai facut curioasa cu reteta asta!
SUNA DESTUL DE CIUDAT.CRED CA SUNT PUTINI CEI CARE AU AUZIT DE RETETA ASTA.E CE TI-AM ZIS EU….FACI CE FACI SI IAR NE SURPRINZI CU CATE CEVA NOU.TINE-O TOT ASA. TE PUP IUBITA
Pingback: Tartă cu flori de dovlecel « KissTheCook