Flori de dovlecel in aluat de bere


Incep saptamana cu ceva usor pentru ca weekendul a fost cam satios. Este pentru prima data cand am mancat flori de dovlecel si pot sa spun ca sunt delicioase… am vazut o gramada de retete cu ele, mi-ar place sa incerc cat mai multe dar cred ca anul asta este singura deoarece nu se gasesc de cumparat . Eu le am din gradina mamei mele :)… acum dupa atatea ploi a renascut si e plina de tot felul de verdeturi.
Haideti sa vedem cum sta treaba cu reteta asta mica si cocheta :))
Pentru aluat ( multumiri din nou Maya )

  • 1 cana de bere
  • 1 cana de faina
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare

Mai avem nevoie de flori de dovlecel

Florile le defacem cu grija de coada, adica rupem floarea si o sa ramana pistilul cu codita, asta cu grija pentru ca florile sunt delicate.Le spalam apoi si le stergem cu un servet.  Batem oul cu sare si apoi adaugam alternativ faina si berea pana obtinem un aluat subtire asa ca si pentru clatite. Trecem florile prin acest aluat si le prajim in ulei incins pana se rumenesc.

Le scoatem pe un servet absorbant ( neaparat pentru ca absob mult ulei ), lasam putin sa se raceasca si le servim ca tot romanul :) cu mujdei de usturoi.
Am uitat sa va scriu ca aluatul iese mai mult din cantitatile de mai sus, eu am prajit si dovlecei .

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


4 comentarii la „Flori de dovlecel in aluat de bere”

  1. SUNA DESTUL DE CIUDAT.CRED CA SUNT PUTINI CEI CARE AU AUZIT DE RETETA ASTA.E CE TI-AM ZIS EU….FACI CE FACI SI IAR NE SURPRINZI CU CATE CEVA NOU.TINE-O TOT ASA. TE PUP IUBITA

  2. Pingback: Tartă cu flori de dovlecel « KissTheCook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.