La mare cautare ( a se citi consumare ) in familia noastra este combinatia sunca -branza asa ca atunci cand gasesc o variatie pe aceasta tema o pun in aplicare. Denumirea retetei era fulgi de nea si desi s-ar potrivi perfect cu vremea de afara am schimbat-o pentru ca totusi e primavara :). Sunt atat de bune ca aseara le-am mancat aproape pe toate. Si au fost 40 de bucati.
Ingrediente:
- 500g faina alba 000
- 250ml lapte
- 25g drojdie proaspata
- 50g unt
- 2 lingurite sare
Pentru umplut:
- 300g sunca
- 200g branza (mozarella, cas, cascaval merge si telemea )
Mai avem nevoie de:
- 1 galbenus de ou
- 3 linguri lapte
- susan sau mac
1. Prima data frecam drojdia cu o 1/2 lingurita de zahar pana se lichefiaza, apoi adaugam 1 lingurita de faina, 2 linguri apa calda, amestecam si lasam sa creasca.
Laptele il incalzim putin si adaugam untul in el.
Intr-un bol cernem faina ( insist sa o cerneti, aluatul va fi mult mai pufos ) si adaugam drojdia si laptele impreuna cu untul, sarea. Framanatam fara stres vreo cateva minute pana cand aluatul de desprinde de vas. Acoperim cu o folie transparenta si lasam sa dospeasca o ora.
2. Branza o dam pe razatoarea mare.
Cu sunca o precizare; cand cumparati trebuie sa fie de diametru aprox 5 cm. E cam greu de gasit insa eu am taiat cu forma cercuri rotunde si marginile le-am pus si pe ele. Reteta originala era cu salam care e mai usor de gasit ca si diametru insa eu am preferat sa fac cu sunca.
3. Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina. Grosime cam 3-4mm. Taiem cu o forma rotunda cercuri de diametru 5cm. Pe un disc de aluat punem o felie de sunca si in mijloc putina branza ( sa nu puneti foarte multa deoarece va curge pe margini ). Apoi punem un alt disc de aluat, apasam putin si taiem in patru, apoi in opt si rasucim marginile ca si in foto.
Punem floricelele in tava si lasam sa mai creasca 20 min, timp in care preincalzim cuptorul la 200g C pe ventilatie.
Amestecam galbenusul de ou cu lapte si ungem florile. Presaram susan deasupra si coacem 10-15 min pana se rumenesc frumos.
Scoatem pe un platou sa se raceasca putin si apoi dam atacul :).
La aceste cantitati si dimensiuni ies 40buc.
Reteta este preluata de pe www.coolinarika.com.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Buna Amalia,
Foarte bune floricelele, am o intrebare totusi, e corect 350g lapte in reteta? Nu trebuia sa fie 250g/ml?Mie mi-a iesit tare lipicios aluatul cu 350g lapte si a trebuit sa adaug cateva linguri bune de faina.
Mersi, LauraC
Ai dreptate o sa modific la ingrediente :). Cu scuzele de rigoare.