File/cotlet de rechin cu portocale

Reteta ii apartine lui Dragos Serban, este deosebit de buna o recomand cu multa placere, mi s-a parut mult mai reusita combinatia cu portocale decat cea cu ghimbir.Dupa cum scrie Dragos categoric, nu este o mancare pentru toate gusturile.

Ingrediente:

  • 700g file/cotlet de rechin
  • 2 portocale
  • 1/2 lamaie
  • 3-4 catei de usturoi
  • frunze de busuioc verde (optional)
  • cateva boabe de coriandru
  • ulei

Cotletul dezghetat se pune la prajit intr-o tigaie cu putin ulei. Fileurile se rumenesc usor, pe ambele parti, si se scot din tigaie cand prind o crusta galbuie.

Taieti o portocala felii mai groase si rumeniti-le in aceeasi tigaie in care s-a prajit rechinul.
Se scot intr-un vas de yena.

Peste ele,se presara un praf de sare, foarte putin piper, cateva boabe de coriandru, apoi se aseaza deasupra fileurile de peste. In tava, turnam sucul de la o portocala, catei de usturoi taiati marunt si un strop de zeama de lamaie.
Lasam la cuptor timp de zece minute, si la final presaram deasupra un praf de busuioc la plic.
Se serveste fierbinte, cu frunze de busuioc verde, cu garnitura de legume

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „File/cotlet de rechin cu portocale”

  1. Gand la gand :))..am vazut o reteta cu suc de grapefruit rosu, ma gandeam sa o incerc si pe aceea. Cu sos menuiere nu am incercat dar am un borcanel cu capere…asa ca urmatoarele 2 retete cu rechin le-am rezolvat. Multumesc pentru sfaturi :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.