Reteta ii apartine lui Dragos Serban, este deosebit de buna o recomand cu multa placere, mi s-a parut mult mai reusita combinatia cu portocale decat cea cu ghimbir.Dupa cum scrie Dragos categoric, nu este o mancare pentru toate gusturile.
Ingrediente:
- 700g file/cotlet de rechin
- 2 portocale
- 1/2 lamaie
- 3-4 catei de usturoi
- frunze de busuioc verde (optional)
- cateva boabe de coriandru
- ulei
Cotletul dezghetat se pune la prajit intr-o tigaie cu putin ulei. Fileurile se rumenesc usor, pe ambele parti, si se scot din tigaie cand prind o crusta galbuie.
Taieti o portocala felii mai groase si rumeniti-le in aceeasi tigaie in care s-a prajit rechinul.
Se scot intr-un vas de yena.




Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
reteta merge bine si cu somon. nu strica incercat si cu grapefruit rosu.
personal il prefer cu sos menuiere
Gand la gand :))..am vazut o reteta cu suc de grapefruit rosu, ma gandeam sa o incerc si pe aceea. Cu sos menuiere nu am incercat dar am un borcanel cu capere…asa ca urmatoarele 2 retete cu rechin le-am rezolvat. Multumesc pentru sfaturi :)