Ficat prajit la gratar


Sambata am fost la cumparaturi, eheei duminica nasa la botez… tot colindand prin magazine am sfarsit inevitabil la raionul carne :)). Am vazut caserolele cu ficat si brusc mi s-a facut pofta de un ficat la gratar. L-am cumparat si l-am preparat asa cum am invatat de la mama :).
Avem nevoie de:
500 g ficat de porc ( sau vitel)
lapte
sare
putina grasime
1 bucatica unt
Taiem ficatul fasii egale ( de grosimea unui deget), le punem intr-un castron si le acoperim cu lapte.


Lasam sa stea la rece 1 -2 ore. Apoi il scoatem , il stergem cu un servet si il prajim pe gratarul incins si uns cu putina grasime.

Se prajeste repede, 5 minute pe fiecare parte intorcandu-l cu grija sa nu-l intepam. Il scoatem, punem sare si il servim cu putin unt deasupra. Este fraged si daca respectati timpul de prajire nu se va intari la prajit.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


6 comentarii la „Ficat prajit la gratar”

  1. Hallo Amalia,

    foarte fein aratä Ficatul täu ( nu al täu din inäuntru , ästa din Poze)
    Eu mäninc cu pläcere. Dacä iti place si Ceapä präjitä , poti dupä ce l-ai präjit pe Foc iute cite 3 Minute pe fiecare parte sä pui si Ceapä.Ceapä täiatä si cu Ficatul inäuntru lasi sä se inmoaie Ceapa. Condimentezi cum vrei Tu ( eu pun Boja) si dacä este prea uscat un pic de Apä.

    Cu Kartoffelpüree este un Poem.

    Salutäri Jacktel

  2. Jacktels, e super cu ceapa prajita numai ca nu prea suporta ficatul meu :)). Multumesc pentru idee , eu asa fac ficatul de pui .

  3. am cumparat un ficat mare de porc…era prea frumos si nu m-am putut abtine sa nu-l cumpar…vazusem la tine reteta aceasta de ficat si vroiam sa o incerc…maiine iti scriu cum a iesit..:)))

  4. DELICIOS !!!!!!…am respectat reteta,doar ca am exagerat putin cu tinutul in lapte…a stat peste noapte la frigider ,in lapte ( aseara nu ne-a mai trebuit nimic,decat ceva fructe),deci nu l-am prajit decat azi…dar….a fost foarte fraged si gustos…ne-a placut …multumesc Amalia !!!

Dă-i un răspuns lui Amalia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.