Ficat prajit la gratar


Sambata am fost la cumparaturi, eheei duminica nasa la botez… tot colindand prin magazine am sfarsit inevitabil la raionul carne :)). Am vazut caserolele cu ficat si brusc mi s-a facut pofta de un ficat la gratar. L-am cumparat si l-am preparat asa cum am invatat de la mama :).
Avem nevoie de:
500 g ficat de porc ( sau vitel)
lapte
sare
putina grasime
1 bucatica unt
Taiem ficatul fasii egale ( de grosimea unui deget), le punem intr-un castron si le acoperim cu lapte.


Lasam sa stea la rece 1 -2 ore. Apoi il scoatem , il stergem cu un servet si il prajim pe gratarul incins si uns cu putina grasime.

Se prajeste repede, 5 minute pe fiecare parte intorcandu-l cu grija sa nu-l intepam. Il scoatem, punem sare si il servim cu putin unt deasupra. Este fraged si daca respectati timpul de prajire nu se va intari la prajit.

6 comentarii la „Ficat prajit la gratar”

  1. Hallo Amalia,

    foarte fein aratä Ficatul täu ( nu al täu din inäuntru , ästa din Poze)
    Eu mäninc cu pläcere. Dacä iti place si Ceapä präjitä , poti dupä ce l-ai präjit pe Foc iute cite 3 Minute pe fiecare parte sä pui si Ceapä.Ceapä täiatä si cu Ficatul inäuntru lasi sä se inmoaie Ceapa. Condimentezi cum vrei Tu ( eu pun Boja) si dacä este prea uscat un pic de Apä.

    Cu Kartoffelpüree este un Poem.

    Salutäri Jacktel

  2. Jacktels, e super cu ceapa prajita numai ca nu prea suporta ficatul meu :)). Multumesc pentru idee , eu asa fac ficatul de pui .

  3. am cumparat un ficat mare de porc…era prea frumos si nu m-am putut abtine sa nu-l cumpar…vazusem la tine reteta aceasta de ficat si vroiam sa o incerc…maiine iti scriu cum a iesit..:)))

  4. DELICIOS !!!!!!…am respectat reteta,doar ca am exagerat putin cu tinutul in lapte…a stat peste noapte la frigider ,in lapte ( aseara nu ne-a mai trebuit nimic,decat ceva fructe),deci nu l-am prajit decat azi…dar….a fost foarte fraged si gustos…ne-a placut …multumesc Amalia !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.