Feta la cuptor cu măsline și roșii

feta-la-cuptor-amalia-1

Daca va scriu ca feta este unul din tipurile de branza preferate asa-i ca ma credeti? Imi place foarte mult in salate, o folosesc si la creme de branza, la diferite umpluturi, o mananc cu legume si paine prajita… ce mai, imi place mult.

Reteta de feta la cuptor cu masline si rosii este o explozie de gust si arome, ne duce cu gandul la vacantele din Grecia , la culoarea marii si frumusetea cerului, la briza marii. Sigur ca este o reteta de origine greceasca , unde  branza feta, maslinele și oregano sunt prezente in majoritatea retetelor. Este genul de preparat As mai vrea sa va scriu despre feta cateva informatii culese de pe feminis.ro. Brânza feta este o brânză moale, cremoasă și bogată în nutrienți, ce provine din Grecia și inițial era realizată din lapte de oaie, dar acum au luat avânt sortimentele din lapte de capră sau o combinație din cele două. Ea este utilizată de multă vreme și orice masă grecească o include într-un fel sau altul.

Deși este cremoasă, adevărata brânză feta are mai puține calorii decât cheddarul sau parmezanul și mai mult calciu și vitamina B decât ricotta sau brânza cottage. Cu toate acestea, ea este bogată în sodiu și nu ar trebui folosită în dietele cu restricție de sare.

Brânza feta se topește ușor, drept pentru care poate fi folosită pe post de umplutură pentru vinete, pateuri sau ardei. Ea mai poate fi folosită la preparate franțuzești precum quiche sau plăcintă cu brânză și merge de minune cu carnea de miel. De asemenea, aceasta poate înlocui alte tipuri de brânză în burgeri sau diverse rețete mediteraneene.

 

feta-la-cuptor-amalia-2

Asadar cumparati masline, feta, rosii si haideti sa preparam o mancare delicioasa.

Va mai scriu ca spre suprinderea mea copiii au mancat mai mult de jumatate din preparat , am facut doar doua portii in ideea in care o sa mananc doar eu si sotul, dar ce sa vezi le-a placut si termitelor :)

Reteta este extrem de simpla, singura recomandare este sa folositi ingrediente de calitate adica musai feta sa fie feta.

Feta la cuptor cu măsline și roșii

Ingrediente 2 portii:

  • 300g branza feta
  • 150g masline kalamata
  • 150g masline verzi
  • 200g rosii cherry
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita oregano uscat

Pentru servit:

  • felii de paine prajita sau pita

Pentru inceput preincalzim cuptorul la 200 grade Celsius.

Punem putin ulei de masline intr-o tava cu peretii mai grosi. Puteti folosi de exemplu si o tigaie de fonta.

Asezam in centru 2 felii de feta.

Maslinele, rosiile cherry taiate in jumatate le punem intr-un bol. E de preferat sa folositi masline fara samburi daca gasiti, eu am taiat maslinele verzi in jumatate pentru ca erau prea mari ( am cumparat masline nu special pentru aceasta reteta).

Adaugam o lingura de ulei de masline, oregano si amestecam usor cu o lingura.

Punem maslinele si rosiile pe langa feliile de branza si restul uleiului amestecat cu oregano peste feliile de feta.

feta-la-cuptor-amalia-3

Bagam tava la cuptor 20 de minute.

Pe langa tava puteti pune si cateva felii de paine sa se rumeneasca catreva minute. Recomand bagheta ca si paine.

Dupa 20 de minute scoateti tava, preparatul este gata!

feta-la-cuptor-amalia-4

Acest preparat se poate manca atatfeta-la-cuptor-amalia-5 cald cat si rece.

 

Este foarte, foarte bun!

Si reteta incercata

de cititoare

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.