Fasole frecata

Fasole frecata
Fasole frecata

 

Este o reteta de post, dar noi pacatosii am servit-o cu carnaciori si varza murata. Se prepara usor, dealtfel toate mancarurile cu fasole boabe sunt usor de preparat.

Ingrediente pentru reteta de fasole frecata:

  • fasole alba ( aprox 600g)
  • 2 cepe mici
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • cateva boabe de piper, coriandru ( nu renuntati la el ii da o aroma deosebita)
  • 2-3 foi de dafin
  • 2 linguri boia dulce, sare

Cum preparam fasolea frecata?

Fasolea se pune cu o seara inainte la inmuiat in apa rece. Se spala a 2-a zi si se pune la fiert cu cateva boabe de piper si frunzele de dafin. Se lasa la fiert la foc mic si daca este cazul se completeaza cu apa calduta.
Cand este fiarta se strecoara si se zdrobeste ( ideal ar fi sa folositi blenderul) adaugand putin cate putin apa. Eu nu m-am straduit sa strecor cojile pentru ca am avut fasole de anul asta si a fiert foarte bine si repede. Adaugam si coriandrul cand o zdrobim .
Apoi intr-o cratita calim ceapa tocata, ardeiul si usturoiul. Adaugam boia si fasolea amestecand usor pana se omogenizeaza bine. Potrivim de sare si piper.
Fasole frecata
Fasole frecata
Fasole frecata
Servim fasolea frecata ca atare sau cu carne :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


22 de comentarii la „Fasole frecata”

  1. Angie cred ca se poate face cu orice tip de fasole… cat despre coriandru daca nu ai , nicio problema poti pune putin cimbru. Daca nu ai nici cimbru atunmci asta e :). Te pup si spor la gatit!

Lasă un răspuns la Amalia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.