Fasole frecata

Fasole frecata
Fasole frecata

 

Este o reteta de post, dar noi pacatosii am servit-o cu carnaciori si varza murata. Se prepara usor, dealtfel toate mancarurile cu fasole boabe sunt usor de preparat.

Ingrediente pentru reteta de fasole frecata:

  • fasole alba ( aprox 600g)
  • 2 cepe mici
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • cateva boabe de piper, coriandru ( nu renuntati la el ii da o aroma deosebita)
  • 2-3 foi de dafin
  • 2 linguri boia dulce, sare

Cum preparam fasolea frecata?

Fasolea se pune cu o seara inainte la inmuiat in apa rece. Se spala a 2-a zi si se pune la fiert cu cateva boabe de piper si frunzele de dafin. Se lasa la fiert la foc mic si daca este cazul se completeaza cu apa calduta.
Cand este fiarta se strecoara si se zdrobeste ( ideal ar fi sa folositi blenderul) adaugand putin cate putin apa. Eu nu m-am straduit sa strecor cojile pentru ca am avut fasole de anul asta si a fiert foarte bine si repede. Adaugam si coriandrul cand o zdrobim .
Apoi intr-o cratita calim ceapa tocata, ardeiul si usturoiul. Adaugam boia si fasolea amestecand usor pana se omogenizeaza bine. Potrivim de sare si piper.
Fasole frecata
Fasole frecata
Fasole frecata
Servim fasolea frecata ca atare sau cu carne :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


22 de comentarii la „Fasole frecata”

  1. Grozav arata!
    Eu de obicei o pun in robotul de bucatarie si ii adug o cescuta de ulei si mujdei de usturoi, iar ceapa caliat o adaug deasupra.Buun , bun.Felicitari

  2. Mmmm…zici tu ceva numai ca mai am o reteta cu fasole (iahnie de fasole ) si acolo am pozat-o cu castraveciori , am zis sa nu ma repet:) Varza murata nu am avut unde sa o pun decat intr-un castronel asa ca…am pozat doar atat. Sper sa incerci reteta ca-i tare buna ! Iti urez o zi frumoasa :)

  3. Eu fac asa ceva dar din naut si pasta de susan , o stropesc cu boia pt decor si ornez cu castraveciori dar nu din comert , cu otetul ala infect ci facuti in casa la saramura.Am o reteta arabeasca cu miel,orez si iaurt , vreau sa ti-o dau sa o incerci si eventual sa o publici , e invatata de la un amic arab , dar atentie , dupa prima portie se mai cer 2-3 portii . Sa-mi spui daca vrei sa ti-o trimit . O saptamana delicioasa in continuare ! :)

  4. Doar muguri de pin , dar se gasesc la magazine cu specific arabesc sau uneori in market.Dar merge si fara la o adica.Ai o adresa de mail-contact ?

  5. am incercat varianta ta de fasole, a iesit foarte gustoasa…am cautat retete cu fasole verde dar…:(…nu am gasit…

  6. buna amalia!
    …am revenit cu o intrebare?…
    as vrea sa fac si eu fasole frecata pe maine doar ca locuiesc la Londra si aici nu prea gasesc fasole boabe doar dinaia la badog gata fiarta…crezi ca ar merge sa o cumpar asea…imi este tare pofta si ma tot gandeam dak se poate face si asea…
    o sa tin cont de reteta ta.
    Multumesc mult si ast raspunsul tau.
    O zi frumoasa sa ai!

  7. Sigur ca merge… normal ca nu o sa aiba aroma celei de acasa dar macar scapi de fiert :)). O zdrobesti la blender, cred ca poti sa o lasi cu tot cu coji . Sa-mi scrii cum ti-a iesit ! Spor !

  8. Am revenit Amalaia!
    Tocamai am terminat cu fasolea si a iesit ff buna…intradevar ca nu are gustul si savoarea de acasa dar e ff buna.
    Acuma ast sa vina sotu acasa si sa dea el verdictu:))o sa o servim cu carnat si slanina:)) miamii:)
    Maine o sa fac un pui pe sticla…
    ms mult de tot pt reteta:*
    sa ai un sf de sapatamana placut!

  9. Amalia am revenit cu un mic retus:))
    Am vb cu bunica si mi`a zis ea un mic secret dak il putem numi asea:P
    un anume „sos„ calesti ceapa in putin ulei si adaugi putina boia si se pune peste fasole cand se serveste!
    sotului meu ii place tare mult servita asea:) pt ca lui ii plac mult macarurile cu sosuri aaa si sa nu uit de carne dupa care e mort:)))

  10. Cunosc si eu varianta asta de sos numai ca nu-mi place sa vad ceapa prajita deasupra ( si asa e nesanatoasa) asa ca adaug fasolea la sos si amestec :).

  11. Pentru Loredana

    Loredana si eu stau la Londra si daca vrei sa cumperi fasole uscata alba se gaseste si in Tesco si chiar si in magazinele arabesti sau turcesti. Eu o folosesc tot timpul si e ca si cea de acasa.

  12. Foarte bun!
    Am incercat si reteta asta, cu mici adaptari pentru ca nu am avut coriandru dar l-am pus pe lista de cumparaturi!
    Eu gatesc aproape in fiecare zi si incerc sa fac retete cat mai variate. Sigur ca unele dintre mancaruri sunt clasice si cunoscute de toata lumea dar uneori un condiment adaugat sau o inovatie la reteta poate schimba gustul fundamental. Macar nu mai am impresia ca mananc mereu aceleasi lucruri.
    Asa ca, din nou, multumesc Amalia!!

    O sugestie cu privire la ceapa calita ar fi sa pui doar o lingura de ulei, adaugi ceapa, boia, sare, piper, etc., o lasi un minut si apoi adaugi cateva linguri de apa. In felul asta dobandeste un gust foarte bun, se inmoaie exact atat cat trebuie si o poti pune deasupra pentru ca nu pluteste in grasime.

    Pupici si duminica frumoasa!

  13. Dany foarte buna ideea cu ceapa , multe din colegele mele de serviciu asa procedeaza …tin cont de sfat si data viitoare il aplic !

  14. Amalia, am o scurta intrebare: se poate face si cu fasole rosie? nu stiu daca asa se zice la fasolea asta dar e maronie-rosiatica asa…
    cat despre coriandru nu se gaseste aici unde locuiesc eu, asa ca vreo sugestie de condiment care sa-l inlocuiasca? in rest, ai un blog bestial :) am gatit mai toate retetele tale, sunt delicioase! multumesc si continua sa faci aceasta treaba minunata, ne ajuti mult

  15. Angie cred ca se poate face cu orice tip de fasole… cat despre coriandru daca nu ai , nicio problema poti pune putin cimbru. Daca nu ai nici cimbru atunmci asta e :). Te pup si spor la gatit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.