O alta reteta de fasole verde cu usturoi, mai buna ca prima zic eu :). Pentru ca nu se adauga apa si fasolea se face doar in zeama lasata de ea .
Ingrediente:
- aprox 500g fasole verde
- 1 ceapa mica
- putin ulei
- 2-3 catei de usturoi
- patrunjel verde
Spalam fasolea bine, rupem capetele si o taiem bucati ( sau o rupem ). Incingem uleiul intr-o cratita cu peretii mai grosi si calim ceapa tocata marunt. Adaugam fasolea , putina sare si atat. Punem capacul si lasam sa se faca la foc mic. Nu se adauga apa deloc. Daca vreti puteti pune putina vegeta. La sfarsit zdrobim usturoiul, adaugam putina apa si punem mujdeiul peste fasole. Adaugam si patrunjelul verde tocat.
Amestecam usor, lasam sa stea cateva minute si servim cu mamaliguta :).
Si varianta preparata cu alt tip de fasole
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Amalia iti multumesc pentru sfat, nu ma gandeam sa o las in suc propriu, cred ca este mult mai buna, mai ales ca isi pastreaza aroma. Pup
as manca asa ceva in nestire…asa de tare imi place…mai ales cu mamaliguta…
simpla dar super buna mancarica…
si mie imi place la nebunie,numai ca nu pun ceapa,le fierb si la sf pun putin ulei,apoi usturoi si patrunjel verdeeee…lasi carnita pt asa ceva:)
alina*
si eu o pregatesc asa , doar ca adaug si cateva bucatele de rosii … yummy..
Rodica multumesc pentru idee !
delicioasa!
si mie nu-mi place fasolea verde…
pacat :)
le gatesc dupa reteta ta.ies foarte gustoase in zeama lor.