Dulceata de afine

Dulceata de afine este preferata noastra mai ales cu papanasi. Cred ca este cea mai simpla dulceata (de aceea m-am incumetat sa o fac si eu :).

Ingrediente:

  • 3kg afine
  • 2 kg zahar ( eu am pus doar 1,7kg)

1. Spalam afinele bine si apoi punem peste ele zaharul. Lasam sa stea de seara pana dimineata.

A 2-a zi amestecam usor si le punem la fiert la foc mic amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Timpul de fierbere variaza in functie de cat de tare doriti sa iasa dulceata. Ca sa stiti cand este gata puneti o lingura de dulceata intr-o farfurioara, lasati sa se raceasca putin si apoi trasati cu degetul o linie pe mijloc. Daca cele doua jumatati nu se unesc inseamna ca dulceata este gata.

3. In timp ce dulceata fierbe pregatim borcanele; le punem ( fara capace ) in tava de la aragaz si apoi incingem bine cuptorul.Trebuie sa fie fierbinti in momentul in care turnam dulceata in ele.

4. Turnam dulceata fierbinte in borcane ajutandu-ne de un polonic mai mic. Atentie sa nu va ardeti :).

Inchidem borcanele si le bagam din nou in cuptor. Le lasam sa stea acolo pana se racesc.

Mie mi-au iesit 12 borcane de 400ml.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.