Dulceata de afine este preferata noastra mai ales cu papanasi. Cred ca este cea mai simpla dulceata (de aceea m-am incumetat sa o fac si eu :).
Ingrediente:
- 3kg afine
- 2 kg zahar ( eu am pus doar 1,7kg)
1. Spalam afinele bine si apoi punem peste ele zaharul. Lasam sa stea de seara pana dimineata.
A 2-a zi amestecam usor si le punem la fiert la foc mic amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Timpul de fierbere variaza in functie de cat de tare doriti sa iasa dulceata. Ca sa stiti cand este gata puneti o lingura de dulceata intr-o farfurioara, lasati sa se raceasca putin si apoi trasati cu degetul o linie pe mijloc. Daca cele doua jumatati nu se unesc inseamna ca dulceata este gata.
3. In timp ce dulceata fierbe pregatim borcanele; le punem ( fara capace ) in tava de la aragaz si apoi incingem bine cuptorul.Trebuie sa fie fierbinti in momentul in care turnam dulceata in ele.
4. Turnam dulceata fierbinte in borcane ajutandu-ne de un polonic mai mic. Atentie sa nu va ardeti :).
Inchidem borcanele si le bagam din nou in cuptor. Le lasam sa stea acolo pana se racesc.
Mie mi-au iesit 12 borcane de 400ml.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]