Dovlecei umpluti cu legume si sunca

 

Reteta de vara, usor de gatit si cu putine calorii. 

Ingrediente:

  • 5 dovlecei
  • 200 gr morcovi
  • 200 gr telina
  • 1/2 ceapa
  • 100 gr patrunjel radacina
  • 150 gr ciuperci
  • 200 gr sunca
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ardei gras
  • patrunjel verde
  • sare

 

Se scobesc dovleceii cu instrumentul de inghetata sau cu o lingura.

Legumele se toaca marunt si se calesc in 3 linguri ulei de masline, se adauga sunca taiata bucatele si ciupercile. Se condimenteaza si se adauga patrunjelul tocat.  

Se umplu dovleceii, se pun intr-o tava unsa cu unt, se stropesc cu putin ulei si se baga la cuptor aprox 30 min.

Se servesc ca atare sau daca doriti cu smantana.

Reteta este preluata din revista Secretele bucatariei cu mici modificari.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Dovlecei umpluti cu legume si sunca”

  1. Ingredientele mele:
    3 dovlecei, 1 morcov mare, ceapa, ciuperci, kaiser afumat, sunca afumata, ardei gras
    plus niste dovlecel din scobitura, dar nu foarte mult.

    A iesit o nebunie. Am facut un sos separat pt ea, din usturoi pisat, putina sare, putin ulei masline. Am frecat bine, si la sfarsit am adaugat iaurt de oaie. Sosul l-am adaugat in farfurie. A iesit super super bun.

    http://i265.photobucket.com/albums/ii229/diana_3d/food_02/DSC00485.jpg

    Merci mult pt reteta!!!!! Urmeaza sa incerc dovlecelul oriental :) Dar mai intai sa gasesc menta :)

  2. Mmmm, yummy :)… abia astept sa dau drumul la site sa-ti public pozele … arata asa de bine! Cu menta poti pune din aceea pentru ceai ( uscata) . Te pup!

Lasă un răspuns la Emma Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.