Dovlecei cu smantana

Nu am renuntat la gatit dar am avut o perioada aglomerata la servici si nu am putut sa postez nicio reteta. Sa stiti ca am gatit dar in mare parte salate ( macar de-as fi slabit un pic :)). Pentru azi o mancare usoara si rapida; dovlecei cu smantana.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa mica
  • 150 ml smantana
  • sare
  • un varf de cutit nucsoara (optional)
  • marar
  • ulei

Dovleceii ii curatam si ii taiem cuburi mai mari. Daca sunt mai tineri ii lasam cu tot cu coaja. Ceapa o tocam marunt si o calim in putin ulei. Adaugam dovleceii, acoperim cu un capac si ii lasam sa se prajeasca. Ai mei au fost gata in 10 minute. Amestecam smantana (12-15% grasime) cu 1/2 lingurita faina, 2-3 linguri de apa si o punem peste dovlecei. Amestecam usor pana se ingroasa sosul. Daca folositi o smantana mai grasa (25% grasime) nu mai adaugati faina si nici apa, stingeti focul, adaugati smantana si atat. Condimentam cu sare si putina nucsoara. Adaugam mararul tocat si amestecam.

Servim.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


7 comentarii la „Dovlecei cu smantana”

  1. Amalia, asta e reteta care imi aminteste de copilaria la bunici in Hunedoara.
    Nici nu iti poti inchipui cat de bine imi pare ca am descoperit-o pe site-ul tau.
    Imi amintesc insa ca purta un nume mai ciudat, ceva unguresc… doar poate ma insel.
    Vreau sa te felicit pentru pasiunile tale !
    Esti foarte priceputa.
    Ma inspir adesea din postarile tale.
    Numai bine,

  2. fooarteeee bun ! acum 5 min am termint de facut si am si mancat, nici nu am asteptat sa se raceasca, iti multumesc pt reteta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.