Dovleac copt

Nu e o reteta, e o amintire placuta a zilelor din copilarie … toamna, bruma, frig , mainile crapate de munca ale bunicului scotand feliile de dovleac din ler ( cuptor ) si toata casa plina de un miros irezistibil … eh, ce vremuri . 

Anul trecut am cumparat un dovleac dupa celebra sarbatoare de halloween , era la reducere, m-am gandit sa-l pastrez asa de ornament, apoi sotul meu a luat semintele si le-a semanat la tara. Culmea au crescut dovleci, la fel ca si cel pe care l-am cumparat.

Mi-am propus ca anul acesta sa incerc mai multe retete cu dovleac desi sincer il prefer doar copt. 

Hai sa vedem cum il gatim.

Il spalam , il stergem , il taiem felii apoi il coacem la foc potrivit intr-o tava timp de 30 de minute.

Intepam cu furculita si daca patrunde usor in felie este coapta. 

Servim caldut.

13 comentarii la „Dovleac copt”

  1. amalia, felicitari pentru blog!! ai o multime de retete, care de care mai interesante.
    imi cer scuze ca indraznesc, vin cu o cerere mai ciudata, cred: mai ai cumva citeva seminte de la soiul asta de dovleac? m-ar interesa sa cultiv in gradina si n-am gasit soiul asta nici la piata nici la magazin, ca seminte si mi-l doresc foarte tare.
    multumesc anticipat,

    jenny

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.