Curcan in sos aromat


Am primit de la mama mea una bucata piept de curcan. Mie imi place la nebunie carnea de curcan , sotului meu nu , el este fan carne de porc :(, asa ca nu-mi ramane decat sa incerc tot felul de retete da’ de am succes. Uite ca am gasit una,care l-a multumit :), sursa de inspiratie a fost Secretele bucatariei. Cred ca nu are rost sa va spun ca se face doar in 50 de min. , deja v-ati obisnuit cu retete rapide :)).

Ingrediente:

  • 800 g file de curcan
  • sare, piper
  • 5 linguri ulei
  • 2 lingurite busuioc tocat ( daca aveti proaspat ar fi de a dreptul ideal )
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 200 ml vin alb sau supa de pasare
  • 500 g rosii cherry
  • 3 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 linguri capere ( ptr fetele din tara, merita sa cumparati sunt ieftine, se gasesc in hypermarketuri, iar un borcanel va ajunge mult timp )

Se incinge cuptorul la 100 grade C. Carnea de curcan se spala si se sterge. Se sareaza si se pipereaza putrenic. Apoi se incinge uleiul intr-o tigaie ( 2 linguri doar) si se prajeste la foc mare , cateva minute.  Se scoate, se pune intr-un vas de yena sau tava de friptura, se presara deasupra busuioc apoi se stropeste cu suc de lamaie. Se adauga vinul si se baga la cuptor timp de 40 min.

Dupa 30 de min se adauga rosiile, oparite putin si curatate de coaja.Pentru sos se zdrobeste usturoiul , caperele, se adauga restul de ulei si dupa ce se scoate friptura sosul din tava.

Se serveste cu garnitura de cartofi la cuptor. 


PS. Cred ca se poate face la fel de bine si cu piept de pui .

13 comentarii la „Curcan in sos aromat”

  1. Ama, a iesit super friptura de curcan. Eu foloseam capere numai la peste, dar merg foarte bine si la curcan. Mmmmmmm…ce bunatate, multumesc de reteta. Te pup !!!

  2. Buna,Amalia,
    Incerc sa prepar aceasta friptura de curcan si am unele intrebari:cand se foloseste patrunjelul?Si apoi dupa ce se prepara sosul acela din usturoi, capere si ulei, unde se pune,peste sosul din tava sau cum?

  3. Scuze, usturoiul se toaca si el se amesteca cu caperele… si cu sosul din tava, adica scoatem friptura pe un platou separat si amestecam sosul ce-a ramas cu uleiul, caperele, usturoiul zdrobit si patrunjelul tocat. Sper ca nu am raspuns prea tarziu :).

  4. Multumesc mult, Amalia,pentru tot ce faci pt noi…Raspunsul a sosit exact la timp, eram cu fripura de curcan in cuptor…acum sunt lamurita.
    Iti doresc un An Nou minunat cu multa sanatate.La multi ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.