Cuib de viespi


Cine nu cunoaste acest dulce? Cu nuca sau numai cu zahar , cu glazura sau fara, pufos si crocant totodata il gasim in patiserii sau magazinele de paine … totusi cel facut de noi acasa este cel mai bun nu-i asa?
Iata reteta asa cum o stiu eu:

Pentru aluat:

  • 500 g faina Dobrogea 000
  • 25 g drojdie
  • 50 g unt
  • 50 g smantana ( optional )
  • 200 ml lapte
  • 70 g zahar
  • 2 oua
  • Pentru umplutura:
  • 200 g nuci macinate
  • 100 g unt
  • 100 g zahar

Se amesteca drojdia cu putin lapte caldut si putina faina si se lasa sa se umfle. Ouale se freaca cu zaharul se adauga drojdia, untul, smantana si treptat faina alternand cu lapte.Daca este nevoie se mai adauga faina. Se framanta un aluat potrivit de moale care se lasa la crescut 40 de minute.
Pentru umplutura frecam bine untul cu zaharul pana acesta se topeste.
Intindem o foaie de aluat apoi intindem untul peste ea cu grija astfel incat sa acoperim toata suprafata, punem nuca si rulam.

Taiem rondele de 1- 1,5 cm.
Punem rondelele intr-o tava unsa si tapetata cu faina, le ungem cu ou batut cu putin lapte si coacem timp de 25-30 de minute la foc mic.

Cand s-au rumenit frumos le scoatem si le lasam sa se raceasca putin acoperite cu un prosop.

Calde le ungem cu un sirop din apa si zahar. Daca doriti puteti sa faceti o glazura de zahar sau de ciocolata. Sunt foarte bune cu lapte la micul dejun :).

 

51 de comentarii la „Cuib de viespi”

  1. acum am la cuptor a doua tava de cuib de vispe ,prima e aproape gata mancata,aluatul a iesit un pic moale,primele lasa de dorit la capitolul aspect,insa a doua tava arata super bine,am luat rulada de aluat si am tinut-o 10 minute la congelator,si s-a intarit,dupa s-au taiat foarte bine.
    felicitari pentru blog :*

    1. Din experiente invatam :) si mie mi s-a intamplat asa cu unele retete… sper sa-ti placa si la gust ! Multumesc pentru aprecieri :).

  2. Am incercat azi aceasta reteta!! A iesit superbbb!!!!….ca in imaginile tale….multumesc mult de retetele tale Amalia !! am sa mai incerc si altele!!

Lasă un răspuns la elena anca Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.