Cuib de viespi


Cine nu cunoaste acest dulce? Cu nuca sau numai cu zahar , cu glazura sau fara, pufos si crocant totodata il gasim in patiserii sau magazinele de paine … totusi cel facut de noi acasa este cel mai bun nu-i asa?
Iata reteta asa cum o stiu eu:

Pentru aluat:

  • 500 g faina Dobrogea 000
  • 25 g drojdie
  • 50 g unt
  • 50 g smantana ( optional )
  • 200 ml lapte
  • 70 g zahar
  • 2 oua
  • Pentru umplutura:
  • 200 g nuci macinate
  • 100 g unt
  • 100 g zahar

Se amesteca drojdia cu putin lapte caldut si putina faina si se lasa sa se umfle. Ouale se freaca cu zaharul se adauga drojdia, untul, smantana si treptat faina alternand cu lapte.Daca este nevoie se mai adauga faina. Se framanta un aluat potrivit de moale care se lasa la crescut 40 de minute.
Pentru umplutura frecam bine untul cu zaharul pana acesta se topeste.
Intindem o foaie de aluat apoi intindem untul peste ea cu grija astfel incat sa acoperim toata suprafata, punem nuca si rulam.

Taiem rondele de 1- 1,5 cm.
Punem rondelele intr-o tava unsa si tapetata cu faina, le ungem cu ou batut cu putin lapte si coacem timp de 25-30 de minute la foc mic.

Cand s-au rumenit frumos le scoatem si le lasam sa se raceasca putin acoperite cu un prosop.

Calde le ungem cu un sirop din apa si zahar. Daca doriti puteti sa faceti o glazura de zahar sau de ciocolata. Sunt foarte bune cu lapte la micul dejun :).

 

51 de comentarii la „Cuib de viespi”

  1. buna vreau sa iti multumesc mult ptr reteta a iesit senzationala eu am adaugat si stafide pe langa nuci ..arata demential si sunt atat de gustoase .sotul meu iti multumeste si el :))

  2. Anonim ma bucur ca am mai facut o familie fericita :)),buna ideea cu stafide … sper sa incerci si o reteta cu carne si apoi sa-mi scrii parerea sotului tau :). O saptamana usoara iti doresc !

  3. Buna, am incercat si eu reteta, insa cand am dizolvat drojdia am folosit apa si nu din cei 200 ml lapte, consecintele…mi-a iesit un aluat foarte moale..si de acolo nu a mai iesit nimik bun:(.Problema era ca trebuia sa pun doar cei 200 ml lapte, nu?

  4. Anonim imi pare rau… daca puneai cam 2-3 linguri de apa poate nu era asa problema , ai pus multa apa? Chiar asa moale ti-a iesit aluatul ? Adica nu puteai adauga putina faina ? . Scuze de intrebari dar vroiam sa stiu care-i motivul , sa nu se mai intample si a 2-a oara :).

  5. Adevarul este ca am adaugat ceva apa vrea 100 ml..am mai adaugat si faina..dar se pare insuficienta:(..nu prea am reusit nici sa-l rulez, iar de taiat..mai mult am smuls cu mana.. si a crescut aluatul dar are un gust de drojdie.. din cauza ca era prea moale?

  6. Interesant… daca ai adaugat apa vad ca ai pus si faina deci ar fi trebuit sa fie ok, nu stiu ce sa zic sa fi fost calitatea fainii de vina sau drojdia… dupa cum scrii chiar ti-a iesit moale aluatul. Poate ne ajuta fetele cu o parere daca citesc comentariile :).

  7. Am facut si eu aceasta reteta,chiar azi am postato pe blog si as vrea sa iti multumesc pt ea…este foarte usor de facut si gustoasa nu mai zic.am descoperit de putin timp blogul tau si de atunci nu ma mai dezlipesc de el:)
    din pacate cuiburile de viespe sunt singurele pe care le-am tras in poza…dar nu au intrat zilele in sac…vreau sa te felicit si iti urez spor la bucatarit!

  8. Cuibul tau de viespe a facut furori, intai crema apoi cuibul!Astazi am facut portie dubla ca, cele trecute s-au cam evaporat!La toti am recomandat blogul tau si pana acum sincer este cel mai tare!Tine-o tot asa !

  9. sotul meu ma anebunit sa fac cuiburi de viespe. tu mai salvat acum astept sami creasca aloatu sper sami iasa. multumesc pentru reteta esti o dulce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.