Creveti cu orez

Azi am gatit creveti cu orez. Dupa indelungi cautari nu am ajuns la nicio concluzie cu crevetii astia…ba fierti , ba prajiti , ba cruzi , ba inghetati, ba curatati , ba nu . Asta este varianta mea, va scriu si impresiile.

Am folosit:
500 gr creveti congelati (fierti si necuratati asa scria pe punga)
orez
1 ardei rosu
1 ardei verde
2-3 catei de usturoi
100 gr sunca (optional)
2 cepe mititele
lamaie
100 ml vin
sare

Orezul l-am spalat si l-am fiert in apa cu sare. Ardeii, ceapa, sunca se taie bucatele.Se calesc legumele, se adauga sunca, apoi orezul fiert si strecurat.
Intr-o oala am pus un pic de ulei de masline, am calit usturoiul, l-am scos si am adaugat crevetii inghetati, i-am lasat la foc mare cateva minute. Am adaugat un pic de vin.
Gata!
Mi-au placut foarte mult, atata ca erau cam mici (de’ …la oferta in Metro) data viitoare o sa cumpar din aia mari.
Mai am o jumatate de kg, aia ii fac cu paste, am vazut ca are Aliza o reteta postata pe culinar.

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


10 comentarii la „Creveti cu orez”

  1. Amalia,
    In primul rind,felicitari pt. Blog!!!
    Arata bine si la bucatrie vad ca la fel este harnicuta si pregatesti retete faine!!!
    Reteta cu Creveti si deco,arata foarte apetisant!
    Eu iubesc tare mult creveti.Am si eu doua reteta.Una de Salata de oua cu creveti,este foarte buna ca aperitiv si inca una de Creveti cu usturoi,daca nu ma insel.
    Uitate pe Blogul meu si vezi ,poate iti face una sau alta cu ochiu.Eu o sa mai trec cu siguranta pe la tine,ca imi place.
    Imi dai boie sa te adaog pe listuta de prieteni cu Blog?
    Mii de pupici
    Laura S.

  2. Multumesc mult Laura, ma bucur ca-ti place ce gatesc eu. Poti sa ma treci pe lista, eu nu prea stiu cum sa fac lista asta pe care sa trec toate culinaresele dragute :). Ma uit la tine pe blog, chiar caut retete cu creveti.

  3. Buna Amalia!
    A,m venit iarasi in vizita si vvad ca,ai resuit cu listuta,Felicitari!
    Eu acum ma resuit sa citesc acordul tau si merg repede sa-mi maresc lista de prieteni(hihi)
    Tie itoi doresc o zi plna de soare si mult spor nu numai la bucatarie.
    Mii d epupici Laura S.

  4. eu nu prea stiu sa fac mancare.sunt abia la inceput de drum.ai niste retete super…in fiecare zi imi uimesc sotul…mutumesc mult ca existi amalia.te pupic

  5. Juliana daca ai stii ce ma „ung” pe suflet vorbele tale… E destul de greu sa faci mancare si sa si fotografiezi in timp ce o pregatesti.Incerc sa postez retete cat mai accesibile si sa explic pe intelesul tuturor pentru ca nu toata lumea s-a nascut invatat in ale bucatariei.Asa ca ma bucur atunci cand cineva chiar apreciaza acest lucru :)

  6. Nu stiu cum se face, dar la orice reteta de a ta la care ma uit mi se face o foame si poftaaaaaa. Si doar ce am mancat acum :) Reteta asta e super, am s-o fac neaparat, ador crevetii si nu prea aveam inspiratie cum sa ii fac. Noroc ca exista blogul tau.
    Pupici.

  7. Buna Amalia,

    Suna foarte bine retetata ta, acum vreau sa o fac, dar nu inteleg ceva (sunt la inceput cu gatitul, nu ma prea pricep) legat de usturoiul calit in uleiul de masline. Cum adica il scoti dupa ce e usor calit? Si ce faci cu el dupa? Scuze, poate nu am inteles eu bine, cum am zis nu ma prea pricep la gatit.
    O seara frumoasa si spor in toate!

  8. Sa va dau si eu un sfat.
    Sunt experta in creveti ( mai degraba peste) inainte sa ii puneti in oala mai bine ii curatati. Este mai greu dar atunci cand mananci o sa va fie mai usor ;))

Dă-i un răspuns lui Laura S. Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.