Cremsnit cu visine

De mult nu am mai gatit ceva dulce , astenia asta e de vina, mananc mai mult fructe.Dar daca azi e sarbatoare atunci musai sa fac o prajitura. Reteta de mai jos nu e una speciala insa m-am gandit sa o postez poate incercati si voi varianta asta de cremsnit.

Ingrediente:

  • 2 foi de cremsnit ( cumparate in cazul meu)
  • 4 oua
  • 250 ml lapte
  • 200g zahar ( asta in cazul in care folositi frisca neindulcita , daca folositi frisca dulce puneti 1/2 din cantitatea de zahar)
  • 750ml frisca (va sfatuiesc sa puneti 1l)
  • 20g gelatina
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 300g visine din compot

Frecam galbenusurile cu zahar si zaharul vaniliat doar cat sa se omogenizeze si apoi adaugam treptat laptele. Punem pe bain marie sau daca aveti experienta la foc mic si amestecam mereu pana se ingroasa putin. Adaugam gelatina dizolvata in 2-3 linguri de apa rece si amestecam pana aceasta se dizolva.

Lasam sa se raceasca, mutam intr-un vas mai adanc si adaugam 500ml frisca . Amestecam si apoi adaugam albusurile batute spuma.

Punem prima foaie, o incadram cu o forma de metal ( daca doriti puteti sa o puneti intr-o tava adanca) si peste ea punem crema . Asezam si visinele deasupra apoi 250 ml frisca ( va sfatuiesc sa puneti 500ml pentru ca mie abia mi-a ajuns sa o intind peste visine) . Deasupra punem cea de-a doua foaie sfaramata .

Dupa ce-am terminat mi-a venit o idee, o scriu poate o puneti voi in aplicare; jumatate din foaia a 2-a sa o sfaramati si sa o puneti peste visine , apoi frisca apoi restul de foaie sfaramata, mie mi s-a parut prea multa foaie sfaramata deasupra.

Lasam 3 ore la frigider si apoi servim taiata patrate mari.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


19 comentarii la „Cremsnit cu visine”

  1. Ma bucur ca nu te-ai lasat de gatit :)))… dar de cateva zile tot verific blogul tau si ma intreb ce-o fi cu tine de nu mai zici nimic!!
    Arata grozav cremsnitul, e exact pe gustul meu, cu fructe acrisoare care sa mai taie din consistenta cremei :))

  2. salut si bine v-am gasit.
    ti-am descoperit doar de doua zile blog-ul si sincer nu ma mai satur de el.Pana acum credeam ca am si eu ceva habar in "arta culinara",dar ….m-am inselat.

  3. Arata foarte bine, iar ideea cu visinele ii da un efect super! De retinut penru data urmatoare cand vom avea musafiri.
    Saptamana trecuta am facut un gratar plus cateva dintre retetele tale pentru musafiri si s-a mancat aboslut tot, pana la ultima bucatica.

  4. Buna Amalia, esti extraordinara si tot ce gatesc dupa retele tale imi iese din prima.
    Am cautat pe blog si nu gasesc, poate ai o reteta de pasca. Mi-ar place una traditionala, de la noi ca si eu sunt din Ardeal.
    Multumesc din suflet pt toate retetele tale si pentru munca care o depui.

  5. Hello!

    I wish that God bless your week! Jesus will return very soon! Read the Holy Bible! Jesus Christ is the One Mediator between we humans and God! Ask Jesus into your heart, repent of your sins and experience true peace in your life! The peace that no one can steal! Only Jesus can save your soul! Jesus loves you!

    Visit my blog http://blogdosultimos.blogspot.com

  6. Buna Amalia,
    Sa stii ca am incercat o reteta asemanatoare de cremsnit, alte foi , alta crema, nu asta conteaza, ci ca am pus capsuni (le aveam congelate) in el, cam cum ai facut tu cu visine. O nebunie! de arome si de gust. Sa incercei neaparat, este foarte foarte bun! Combinatia capsuni – crema de vanilie este foarte fina.
    Cu drag, Dany

  7. Buna Amalia
    Sunt fascinata de retetele tale.Te urmaresc de aproape 1 an si am gatit numai bunatati pt familia mea: un sot, 2 copii, o sora, 2 nepoti , un bunic si o bunica. Din punctul meu de vedere acest cremsnit este variant apefecta de prajitura.Te pup si te votez oriunde, oricand oricum.

  8. Georgiana se pare ca tu gatesti nu gluma :). Multumesc mult pentru aprecieri esti draguta, ma straduiesc sa postez retete cat mai variate sa mai iesim si noi din cotidian … multumesc mult pentru vot si spor la bucatarit :)

Dă-i un răspuns lui Amalia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.