Cremsnit cu frisca

Reteta e usor modificata, o am de la o fosta colega.

Ingrediente:

  • 2 foi cremsnit (400gr)
  • 5 oua
  • 500 ml lapte
  • 200-300 ml frisca
  • 7 gr. gelatina
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 100-200 gr zahar pudra

Se freaca galbenusurile cu zaharul si 1 plic de zahar vaniliat apoi se adauga laptele caldut si se fierbe pe abur (bain-marie), pana se ingroasa putin.

Separat se dizolva gelatina in 100 ml apa apoi se toarna in crema fierbinte si se amesteca bine


Se pune la rece si in momentul in care se ingroasa putin, se amesteca cu albusurile batute spuma

Se intinde crema peste foaie, apoi se pune frisca

Cea de-a 2-a foaie se zdrobeste marunt (eu am taiat-o bucatele),se presara peste frisca, apoi se pune zaharul pudra si se da la rece cateva ore.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


6 comentarii la „Cremsnit cu frisca”

  1. Draga mea,

    Nu am inteles ce ai vrut sa spui cu 2 foi ai avut cumparate foile?Eu vreau sa fac miine dar din pacate nu am reteta de foi poate ma ajuti tu cu o reteta de foi:)

  2. Anonim cred ca e cam tarziu pentru raspuns insa poate te pot ajuta … ai lasat suficient sa stea la rece ? poate nu ai dizolvat corect gelatina…daca e asa atunci ar trebui sa mai dizolvi 10g de gelatina in apa rece ( cam 4 linguri de apa ) si apoi sa o pui in 100 ml lapte fierbinte. Amesteci pana se dizolva de tot si cand este aproape rece pui intr-un bol mai mare si torni incet putin cate putin din crema amestecand mereu .

  3. Este super buna!!! am facut-o weekend’ul acesta si mi-a iesit incredibil de buna, iubitul meu a cerut portie dubla :) esti o bucatareasca pe cinste!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.