Cremsnit (cremes)

Eu ii zic cremes la prajitura asta, asa stiu ca-i zice in Ardeal si este preferata mea . Am mai multe variante de crema , vreo 3 chiar.. cu budinca, cu frisca si asta de mai jos :). Promit sa le postez pe toate, pe masura ce le fac. Deocamdata prima varianta …
Ingrendiente:
2 foi de cremes cumparate
1,5 l lapte
7 oua
100 g amidon alimentar sau faina
250 g zahar
3 plicuri zahar vaniliat
25 g gelatina alimentara
Se freaca galbenusurile cu zahar, pana obtinem o crema spumoasa si apoi se adauga amidonul si o cana de lapte. Separat se pune la fiert restul de lapte cu zaharul vaniliat. Se adauga amestecul de oua si zahar si se amesteca continuu la foc mic pana ce crema se ingroasa. Se adauga gelatina dizolvata in putina apa rece si se amesteca pana se incorporeaza in crema.
Lasam sa se raceasca si apoi adaugam albusurile batute spuma tare. Punem castronul la rece in frigider si mai lasam pana incepe sa se intareasca.
Intr-o tava punem prima foaie , apoi crema ( eu am pus un cadru metalic de jur-imprejur ca sa se aseze frumos) si apoi ultima foaie taiata patrate in prealabil ( este mai usor sa taiati prajitura asa) si dam la frigider cateva ore. Pudram cu zahar si servim. Este delicioasa , crema este potrivit de tare, daca vreti sa stea „bat” puneti 30 de g gelatina . Puteti sa puneti un strat de frisca peste crema ( 250 ml ) .

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


32 de comentarii la „Cremsnit (cremes)”

  1. Hmmm…trebuie sa fac cat de curand si eu un cremsnit, arata suuuuper :) Am si eu o reteta de crema de la mami…delicioasa, desi un pic mai greut de facut…yammmy mi-ai facut poooofta!!!!!

  2. Am facut si eu reteta de cremsnit…am avut un real succes.
    Blogul tau este pentru mine sursa de idei culinare.
    Te pup si tine-o tot asa.

  3. Draga Amalia spune-mi si mie ce dimensiuni ai la tava ..eu am luat foietaj si nu stiu daca nu e cam putin ptr. cita crema o sa iasa.
    Pupici

  4. astazi am incercat reteta!
    buuun!
    ne-a placut! eu am pus 150 gr de zahar si in albusuri pt ca nu mi se parea suficient de dulce crema si cum mie imi plac dulciurile'dulci" :)))am zis sa fie cat mai dulce.
    e buna o rama dintr-aia metalica ( eu nu am avut) pentru ca o modeleaza frumos, crema nu mai aluneca
    multumim Amalia!

  5. Este cea mai buna reteta de cremes pe care am gasit-o pana acum.Felicitari!!!Azi am facut-o a doua oara dar eu am mai adaugat si un plic cu budinca de vanilie si am pus 30g de gelatina,este super buna !!!Mai buna ca si cea cumparata de la cofetarie.Multumesc pentru aceasta reteta minunata,pe care am sa o fac toata viata de acum inainte.Pana acuma am tot cautat o reteta de cremes cum se facea mai demult cand eram eu mica si nu am gasit nici una ca a ta.Meriti toate aplauzele!!!Mai astept si alte retete de-ale tale!!!FELICITARI inca o data!!!! :))))

    1. Moni multumesc mult pentru aprecieri, vad ca esti foarte entuziasmata asta inseamna ca chiar ai cautat mult o reteta pe gustul tau :). Sper sa incerci si alte retete de pe site si sper sa iti si reuseasca! Te pup si astept si alte impresii :)).

      1. ligi nu am folosit budinca la aceasta reteta doar un amestec de galbenusuri cu lapte si zahar in care am adaugat gelatina … te rog sa citesti cu atentie reteta.

  6. Se inmoaie foiele cu aceasta crema?Va intreb pt.ca am mai facut cremsnit cu foi de cumparat cu o altfel de crema , si nu s-au inmuiat deloc foile.Am mancat doar crema :)

  7. 30 grami de gelatina??????? Careva are idee ce inseamna? Faceti beton nu crema. Stiu ce spun sant de meserie. Nu luati de buna tot ce va sfatuiesc unii care se improvizeaza cofetari profesionisti. Pofta buna!

    1. Cred ca am scris 25g, gelatina. Eu stiu ca 10g gelatina sunt pentru 500 ml lichid si la 1500ml lapte si 7 oua cred ca 25 de grame nu e prea mult. Poate ai putea sa ne scrii proprotia corecta. Multumesc mult :).

      1. E minunata reteta
        .Felicitari Amalia.Mi-am salvat-o la favorite si e singura care o fac cand mi se face pofta de cremes.25gr de gelatina e numai bine.Sunt 2 pliculete si jumatate care alaturi de maizena intareste crema la fix.Nici prea beton,nici sa curga.O imbratisare calda de aici din Spania.

  8. Am facut si eu crema astazi, doar jumatate din cantitate.
    Pana acum crema nu mi s-a intarit, chiar daca am pus 15g de gelatina… Sa speram ca se va lega. Am sa revin cu vesti.

  9. Vai, arata demential prajitura asta! Nu am gustat niciodata cremsnit, dar presupun ca este o bunatate! Ador prajiturile cu mere, dar asta cu budinca chiar e o nebunie! Un lucru nu mi-e clar..aluatul creme, este cumva foietaj? Sau se poate inlocui cu foietaj? Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.