Si eu care ii ziceam crema granache :)). Revin pe drumul cel drept/corect si va scriu asa: crema ganache este o crema foarte fina si usor de preparat daca tineti cont de 2 chestiuni; folositi ciocolata de calitate si tineti amestecul cat mai mult timp la frigider.
Ingrediente:
- 250ml smantana de frisca ( naturala sau vegetala)
- 250g ciocolata de calitate
1. Turnati smantana pentru frisca intr-o craticioara.
2. Adaugati ciocolata rupta bucatele.
3. Puneti cratita la foc mic si amestecati continuu pana se topeste ciocolata. Atentie, nu trebuie sa fiarba!
4. Lasati sa se raceasca si apoi tineti la frigider minim 4 ore. Apoi scoateti cratita si mixati cu incredere. Surpriza crema creste in volum si isi schimba putin culoarea. E de bine :).
Se poate folosi la multe chestii dar acum nu imi vin in minte decat cele mai importante si anume torturile dar se poate consuma si ca atare :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Îmi poți recomanda un tip de ciocolată..de mult caut unul bun. Multumesc si felicitări pentru pentru retete!
Eu nu folosesc una anume, cumpar ciocolata cu 70-75% continut cacao de la carrfour… in reteta am folosit ciocolata cu continut scazut de cacao, eu zic ca este important caltitatea pentru ca se simte foarte bine gustul de ciocolata in crema.
Amesteca 2 galbenusuri cu 200 ml lapte. + crema ta ganache batuta si fa inghetata! -eu am masinuta de la lidl de facut inghetata iese suuuuuper!
Multumesc pentru idee!