Nu stiu daca este cea mai potrivita denumire insa alta nu am gasit :). M-am gandit ieri sa fac fasole frecata insa am preferat varianta de fasole „de intins” pe paine.
Ingrediente:
- 500g fasole alba boabe
- 1 ceapa mica alba
- 2-3 catei de usturoi
- 4-5 linguri ulei de masline
- sare
- piper
1. Cu o seara inainte spalam fasole cu apa rece si o punem la inmuiat tot in apa rece.
2. A doua zi aruncam apa de pe ea, completam cu apa rece si punem la fiert.
3. Cand fasolea a fiert strecuram apa, pastram o parte din ea si restul o aruncam. Lasam fasolea sa se raceasca.
4. Eu am procedat foarte simplu, am pus in blender ceapa, usturoiul si uleiul si le-am zdrobit bine apoi am adaugat boabele de fasole, sare, piper si 1/2 cana de apa din care a fiert fasolea. Mixam bine si daca vi se pare prea groasa mai adaugati apa din care a fiert fasolea.
Servim cu paine integrala, rosii, ridichi sau legume de sezon.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
mama-soacra gateste o reteta asemanaoare si se mananca imediat! delicos!
o reteta usoara si arata f bine am sa o incerc ,multumesc pt toate retetele pe care le imparti cu noi am invatat multe lucruri de la tine,tine-o tot asa :) :)
Ma bucur ca-ti plac retetele :)