Crema de fasole cu usturoi

Nu stiu daca este cea mai potrivita denumire insa alta nu am gasit :). M-am gandit ieri sa fac fasole frecata insa am preferat varianta de fasole „de intins” pe paine.

Ingrediente:

  • 500g fasole alba boabe
  • 1 ceapa mica alba
  • 2-3 catei de usturoi
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

1. Cu o seara inainte spalam fasole cu apa rece si o punem la inmuiat tot in apa rece.

2. A doua zi aruncam apa de pe ea, completam cu apa rece si punem la fiert.

3. Cand fasolea a fiert strecuram apa, pastram o parte din ea si restul o aruncam. Lasam fasolea sa se raceasca.

4. Eu am procedat foarte simplu, am pus in blender ceapa, usturoiul si uleiul si le-am zdrobit bine apoi am adaugat boabele de fasole, sare, piper si 1/2 cana de apa din care a fiert fasolea. Mixam bine si daca vi se pare prea groasa mai adaugati apa din care a fiert fasolea.

 

Servim cu paine integrala, rosii, ridichi sau legume de sezon.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


3 comentarii la „Crema de fasole cu usturoi”

  1. o reteta usoara si arata f bine am sa o incerc ,multumesc pt toate retetele pe care le imparti cu noi am invatat multe lucruri de la tine,tine-o tot asa :) :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.