Crema de fasole cu usturoi

 

Nu stiu daca este cea mai potrivita denumire insa alta nu am gasit :). M-am gandit ieri sa fac fasole frecata insa am preferat varianta de fasole „de intins” pe paine. 

Ingrediente:

  • 500g fasole alba boabe
  • 1 ceapa mica alba
  • 2-3 catei de usturoi
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

1. Cu o seara inainte spalam fasole cu apa rece si o punem la inmuiat tot in apa rece.

2. A doua zi aruncam apa de pe ea, completam cu apa rece si punem la fiert.

3. Cand fasolea a fiert strecuram apa, pastram o parte din ea si restul o aruncam. Lasam fasolea sa se raceasca.

4. Eu am procedat foarte simplu, am pus in blender ceapa, usturoiul si uleiul si le-am zdrobit bine apoi am adaugat boabele de fasole, sare, piper si 1/2 cana de apa din care a fiert fasolea. Mixam bine si daca vi se pare prea groasa mai adaugati apa din care a fiert fasolea.

 

Servim cu paine integrala, rosii, ridichi sau legume de sezon.

3 comentarii la „Crema de fasole cu usturoi”

  1. o reteta usoara si arata f bine am sa o incerc ,multumesc pt toate retetele pe care le imparti cu noi am invatat multe lucruri de la tine,tine-o tot asa :) :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.