Se poate servi ca mic dejun, cina sau aperitiv.
Ingrediente:
- 1 dovlecel
- 150g branza de vaci ( sau crema de branza)
- 1/2 lingurita ierburi aromatice
- 1 lingura ulei de masline
- sare
Dovleceii ii spalam si ii taiem felii nu foarte subtiri, apoi ii asezam intr-o tava.
Deasupra punem ulei de masline si presaram sare si ierburi aromatice.
Coacem 10-15 min la 200g C.
Ii lasam sa se raceasca apoi ii mixam in blender impreuna cu branza de vaci.
Optional puteti pune si 1 catel de usturoi.
Servim cu paine neagra sau prajita.
Reteta am preluat-o de pe gotovim-doma.ru.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
deja la branza de vacieu adaug fire de marar taiat marunt si fire de usturoi taiate f marunt; cred ca-i un deliciu daca punem si dovlecel,dupa mine f tanar,proaspat si in cantitati egale cu branza;
dovlecelul eu il consum si in amestec cu vinete(tocate ca de obicei,gata pt salata) in parti egale;stim ca uleiul de masline oxideaza cand ii ridicam temperatura,dar nu-i foc daca-l incazim cand i-l adaugam salatei si batem indelung dupa regula obisnuita; cate odata gustul usor amarui e luat de dulceata dovlecelului;se adauga ceapa tocata manual,rosii pt ornarea platoului sau facute un suc proaspat se adauga un mica cantitate pt ai da gustul specific acrisor; in acest caz cei avizati pot incerca aparte un amestec la care se adauga fire tocate marunt de busuioc proaspat(f putin)
Foarte buna ideea, iti multumesc, sa stii ca o pun in aplicare!
Amalia, la ce te refereai cand ai scris ierburi aromatice?
La un amestec de cimbru, rozmarin, oregano, busuioc :)
inteleg! merci