Mai bine zis cozonac baban cu nuca si cacao :). Cozonacii sunt nelipsiti pe masa de sarbatori la noi in familie asa ca pentru ultimul concurs din campania Dr. Oetker Bucuria de a imparti ceva bun , am pregatit cu drag acest cozonac pufos si aromat care a fost devorat intr-o zi de picii mei :)
Premiul de data aceasta este un pachet de ustensile de prăjiturit care contine: carte de rețete, tavă de copt, formă de copt, 6x forme de tort, un cândar de bucătărie electronic, o cutie retro de ținut arome și pliculețe. Mai bine zis tot ce aveti nevoie pentru a prepara niste deserturi delicioase pentru cei dragi.
Iar regulile concursului sunt:
– preparati și pozati o reteta de cozonac alături de ingredientele de la Dr. Oetker folosite
– postati o poza cu preparatul final alaturi de ingredientele de la Dr. Oetker folosite in comentariul postarii mele de pe pagina de facebook haisagatim
– dati share concursului alaturi de #impartecevabun și #cozonachaisagatim
și intrati în concurs!
– câștigătorul se va stabili prin tragere la sorți la data de 11 aprilie
Concursul se desfasoara in perioada 1-10 aprilie 2018.
Si acum reteta de cozonac.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 600g faina alba de grau 000
- 1 plic drojdie uscata Dr. Oetker
- 2 plicuri zahar vaniliat Dr. Oetker
- 1 lingurita esenta de rom Dr. Oetker
- 1 plic coaja razuita de lamaie Finesse Dr. Oetker
- 75g zahar tos
- 4 galbenusuri
- 250ml lapte
- 75 g ulei
- 1 varf de cutit de sare
Pentru umplutura:
- 200g nuca macinata
- 4 albusuri
- 75g zahar
- 1 lingura cacao neagra Dr. Oetker
- 1 lingurita esenta de rom Dr. Oetker
1. Pentru inceput preparam aluatul; mixam bine galbenusurile cu zaharul pana acesta se topeste, adaugam laptele caldut, uleiul si aromele. Cernem faina intr-un vas mai mare si o amestecam cu drojdia uscata. Adaugam restul ingredientelor si framantam bine un aluat mai tare pe care il lasam sa creasca acoperit timp de 1 ora.
2. Cand aluatul este aproape dospite ne apucam de umplutura; batem albusurile spuma si adaugam treptat zaharul, mixam pana acesta se topeste apoi adaugam nuca macinata amestecata cu cacao, esenta de rom. Amestecam usor cu o spatula pana se omogenizeaza compozitia.
3. Presaram faina pe masa de lucru si punem aluatul dospit. Il impartim in doua; fiecare jumatate o intindem usor intr-o foaie cu grosimea de aproximativ 1 cm. Punem umplutura deasupra, lasand loc gol cam de 2 cm la margini. Rulam usor.
Cele doua suluri de aluat le rasucim usor ca si un snur de martisor si le punem in tava de cozonac in care in prealabil am pus hartie de copt.
Lasam cozonacul sa creasca 30 de minute acoperit, apoi il ungem cu galbenusul de ou si il bagam la copt timp de 40minute la 170grade C.
Scoatem cozonacul si il lasam sa se raceasca acoperit bine cu un servet textil.
Dupa cum se vede este baban :)
Cand este rece ( daca mai aveti rabdare :)) il taiem felii si il servim.
Este foarte fraged si aromat!
Pofta buna si succes la concurs!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
N-am mai mancat un cozonac facut in casa de cativa ani buni. Cred ca e cazul sa-l fac chiar eu.