Cozonac cu crema din budinca


Nici nu stiu cum sa-i zic… cozonac, prajitura, oricum e un dulce tare bun si usor :). Aveam prin frigider mai mult lapte si cautam o reteta cu lapte nu foarte complicata. Sursa de inspiratie este Secretele bucatariei.
Ingrendiente:
Pentru aluat:
200 ml lapte
100 g zahar
1 cub drojdie ( 42g)
500 g faina
1 praf sare
100 g unt moale
2 oua
coaja rasa de lamaie
Pentru crema:
1 l lapte
75 g zahar
2 plicuri zahar vanilie
2 1/2 plicuri praf de budinca cu gust de vanilie
300 g ciocolata

Se incalzeste putin laptele si se adauga 20 g zahar. Se adauga drojdia rupta bucatele si se lasa sa creasca la caldura ( eu am pus pe radiator) 10 minute.
Intr-un vas adanc se cerne faina , se adauga restul de zahar, ouale, coaja de lamaie, sare si untul taiat bucatele. Se adauga drojdia cu laptele si se framanta aluatul. Se lasa sa creasca acoperit cu un prosop, intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.

Intre timp facem budinca conform indicatiilor de pe plic, adaugand si zaharul vaniliat. Se acopera cu o folie sa nu faca pojghita si se lasa sa se raceasca.

Se intinde o foaie din 2/3 de aluat intr-o tava unsa cu grasime ( hartie de copt) 30×40 ( eu am pus in tava mare de la aragaz). Se lasa sa creasca inca 15 minute , apoi se adauga budinca lingura cu lingura si se acopera cu o foaie din restul de aluat.

Se coace in cuptorul preincalzit timp de 30 minute la foc mic.
Se scoate se lasa sa se racoreasca si se acopera cu ciocolata topita. Asteptam cu multa rabdare :) sa se raceasca complet si apoi stiti voi ce urmeaza :))
PS . Eu am copt-o putin cam mult de aceea va rog sa fiti atente cu timpul de coacere :)

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


15 comentarii la „Cozonac cu crema din budinca”

  1. Felicitari Amalia este o prajitura minunata asa ca am scos deja drojdia din congelator si ma pregatesc de framintat :-) Eu eram pornita sa fac cremsnit insa prajitura ta ma atrage si imi atita curiozittea. O sa fac si citeva modificari nu ma rabda inima altfel :-) dehhh trebuie sa imi pun si eu amprenta.

  2. O minunatie .. sa vad dc imi ies pozele frumoase si o public si eu … Am pus numai 10-12 gr de drojdie si a crescut ff frumos, insa am lasat sa creasca mai mult de 15 minute ( oricum nu ma grabeam :-)). La 30 min era deja coapta suficient ai avut mare dreptate sa stau cu ochii pe ea. O sa o mai repet si in alte variante ca e buna, spornica si mult mai usoara decit un cozonac sau let dulciuri cu aluat dospit.

  3. Cristina ma bucur ca l-ai incercat, nici eu nu masor exact timpul la dospit numai cand fac retete din reviste :). Abia astept sa vad cum ti-a iesit !

  4. sunt Mari’buna,am incercat aseara doua din retetele tale si mi-am mai notat 3.daca nu te superi,FELICITARI,pentru toate.am descoperitintimplator blogul tau/sunt fascinata de el.MULTUMESC.

  5. Draga Mari, sper sa-ti iasa toate retetele pe care le incerci ! Oricand ai nevoie de un sfat te rog sa-mi scrii, te ajut cu mare placere ! Iti urez o saptamana frumoasa :) si sa stii ca ma bucur mult pentru aprecieri!.

  6. Buna,Amalia! Deoarece sotului meu nu-i prea plac prajiturile prea dulci, m-am gandit ca asta i-ar placea, asa ca m-am apucat de treaba si am avut dreptate, doar ca nu am gasit budinca de vanilie si am luat de ciocolata. A iesit foarte bun si a fost multumit. Acum ma apuc de „mancare rapida cu ou si cartofi”.Ce m-as face eu fara retele tale? De ale mele m-am saturat. Te pup si numai bine! Luiza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.