Covrigi cu susan sau mac

 

Covrigii sunt preferatii mei . Tot mi-am propus sa fac dar imi era groaza ca toata bucataria va fi numai faina … pana la urma pofta a invins , asa ca am trecut la fapte.

Ingredientele nu le-am masurat le scriu doar aproximativ.

  • 1 kg faina
  • 40g drojdie
  • aprox 400ml apa
  • sare
  • mac
  • susan

Se cerne faina intr-un castron, se face o adancitura in mijloc unde se pune drojdia amestecata cu putina apa calda.

Se lasa vreo 20 min timp in care drojdia face „spume”

Apoi se framanta un aluat cu apa si sare care se lasa la dospit 1 ora.

Se rup bucati si se modeleaza covrigi dupa indemanarea fiecaruia , de exemplu mie nu mi-au iesit 2 la fel :)

Dupa ce-am terminat de modelat, punem la fiert intr-o cratita apa , punem sare (sa se simta sarea dar nu saramura) .Cand clocoteste punem cate un covrig si il lasam 3-4 secunde ( se umfla repede), il scoatem cu paleta pe un fund de lemn sau farfurie , il trecem prin mac sau susan si-l punem in tava.

Tava unsa cu putin ulei sau cu hartie de copt, (a mea a fost de calitate mai proasta si s-au cam lipit covrigii, urmatoarele ture le-am facut fara hartie) se baga in cuptorul preincalzit la 100 grade timp de 10 min.
Asa arata cand i-am scos,

 

si sectiune

32 de comentarii la „Covrigi cu susan sau mac”

  1. Buna Amalia,

    Tocmai ce am incercat reteta ta de blat de tort si mi-a iesit tare bine:) si am prins curaj..:D
    Si cum imi plac tare mult covrigii, ma bate gandul sa incerc si aceasta reteta, numai ca..am o dilema..eu nu am decat drojdie praf/uscata in dotare… cam cate grame crezi ca ar trebui sa folosesc la 1kg de faina??

    Multumesc

  2. Buna Amalia arata asa de bine covrigii tai, daca au si gustul ca cei de la covrigarie sunt minunati!
    Am o intrebare cata drojdie proapata se poate pune la un 1 kg de faina!
    Multumesc! cat de curand am sa ii prepar si eu ;)

  3. I-am facut si eu exact dypa reteta dar erau cu totul altfell – mai exact cind i-am pus in apa eu au prins parca o coarja galbena si la sfarst nu s-au primit asa pufosi chiar erau mult mai densi

  4. De fapt nu sau primit tare gustosi chiar aprope nimeni nu i-a mancat cu exceptia mea deoarece aceasta reteta imi aduce aminte de vremurile cind aveam vo 5 ani si ma duceam la brutaria noastra si framintam si eu aluatul cum puteam , a dpua zi l-a excursie cu clasa am mancat fluturasul facut de mine 100 % si imi placea atat de mult deoarece a fost prima mea reteta . Cand mai e o ciasca de ceai merg si covrigii dar in general au gust de colacel si eu i-am indulcit prea putin , am si poze le postez ceva timp mai tarziu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.