Cotlet sicilian de porc


In ultima vreme gatesc tot cotlet de porc spre disperarea sotului meu :). Lui ii place carnea mai grasa .Reteta de azi e una programata , carnea se tine in saramura peste noapte . Desi am scris mult la reteta se face relativ usor, cam intr-o ora sa zicem.

Ingrediente

6 felii de cotlet dezosat ( eu am folosit 8)

Pentru saramura:

1/4 pahar sare grunjoasa
3linguri zahar brun
1 lingurita cimbru
1/2 lingurita piper negru macinat
1/4 lingurita salvie uscata
2 frunze de dafin maruntite

Pentru carnea de porc:

1/4 cana faina alba
3 linguri ulei
1 ceapa mare taiata felii subtiri
1/2 cana vin alb
2 linguri capere sau masline taiate felii
2 linguri smantana

Prima data preparam saramura. Amestecam sarea cu zaharul intr-un castron mai mare. Adaugam o cana de apa fierbinte si amestecam pana se dizolva zaharul. Adaugam apoi 3 cesti de apa rece, cimbrul, piperul, salvia si frunzele de dafin. Adaugam feliile de cotlet si lasam la frigider peste noapte.

Scoatem cotletul din saramura si il stergem bine. Il trecem prin faina , apoi il prajim intr-o tigaie la foc mare, 4 minute pe fiecare parte pana se rumeneste usor. Scoatem feliile de cotlet pe o farfurie si le piperam putin. Adaugam 2 linguri de ulei in tigaie , ceapa taiata felii si o prajim pana se rumeneste. Adaugam vinul si 1/2 cana de apa. Lasam sa fiarba ( cam 4 min) pana lichidul se reduce la jumatate. Adaugam caperele. Reducem focul , asezam feliile de cotlet deasupra si lasam sa fiarba incet cu capac timp de 10 minute.

Le intoarcem apoi pe cealalta parte si mai lasam 10 minute. Incercam sa vedem daca sunt gata si le scoatem pe un platou.
Pentru sos, marim focul, adaugam 1/4 de cana de apa si aducem compozitia la punctul de fierbere. Separat amestecam 1 lingurita de amidon cu smantana si o adaugam la lichidul fierbinte. Daca doriti un sos mai subtire renuntati la amidon.

Punem sosul peste cotlete si servim presarate cu patrunjel sau fasii subtiri de coaja de lamaie.
Noi am servit cu cartofi natur.
Reteta este de undeva de pe net, am facut mici modificari .

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


21 de comentarii la „Cotlet sicilian de porc”

  1. Tinand cont ca leguma preferata a multora dintre noi este "porcul", faci foarte bine ca ne inveti sa-l gatim si altfel decat stim noi. Mie, cel putin, imi prind foarte bine retetele tale. Gatind zilnic, am de multe ori "pana" de inspiratie. Asa ca, multumesc de inca o reteta promitatoare! Noapte buna!

  2. Cami tot timpul incerc sa gatesc ceva un pic mai altfel … rar se intampla sa nu-mi placa , citesc cu atentie ingredientele si daca imi plac sigur iasa ceva bun :)). Te pup si weekend placut!

  3. Eu consider ca o dieta bazata pe carte este foarte nociva si se va intoarce impotriva noastra. Nu strica niste legume lange o fripture mai ales daca sunt suculente si se pun si condimente.

  4. Eu consider ca o dieta bazata pe carte este foarte nociva si se va intoarce impotriva noastra. Nu strica niste legume lange o fripture mai ales daca sunt suculente si se pun si condimente.

  5. Razvan ai mare dreptate, eu sunt adepta legumelor, poate ai observat ca pe blog am multe retete cu legume, poate mai multe decat cu carne :).

  6. salut Amalia

    Te-am descoperit de cateva luni bune pe internet.Deja am gatit multe din retetele tale.Toate mi-au iesit foarte bune.Esti o adevarata sursa de inspiratie.

    pe curand

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.