Cotlet de rechin cu ghimbir


Sa nu va sperie denumirea retetei :) este foarte simpla si destul de accesibila as zice…Reteta este luata de pe alt blog ( http://jurnalculinar.blogspot.com), mi-a atras atentia datorita timpului redus de gatire, doar 15 minute.
Ingrendiente:
400 g cotlet de rechin
ghimbir ( aproximativ 50 gr)
4 catei de usturoi
2 linguri ulei
1 lingurita miere sau 2 lingurite zahar
2 linguri vin alb
sare
Se taie ghimbirul rondele nu foarte subtiri, usturoiul la fel. Se calesc in tigaie la foc mic pana capata putina culoare.

Se adauga cotletele de rechin, mierea si vinul alb.

Lasam sa se faca la foc mic intorcand din cand in cand feliile pana se rumenesc frumos pe ambele parti. Atentie sunt destul de fragede. Daca scade lichidul si inca nu s-a rumenit putem adauga putina apa.

Se serveste cu sos de soia sau garnitura de orez.Personal mi s-a parut foarte buna combinatia ghimbir – carne de rechin, sper sa o incercati si voi.
Aaa, am uitat, la sfarsit se potriveste de sare:)

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


10 comentarii la „Cotlet de rechin cu ghimbir”

  1. Amalia zilele trecute am avut si eu cotlet de rechin pe care l-am facut simp0lu pe grill. Daca mai asteptam putin il faceam dupa retata ta care arata supeer bine :P

    Te pup, o zi buna

  2. Iza, mai am o reteta cea de pe culi numai ca trebuie sa-l las la marinat vreo 3 ore si nu am avut timp , asa ca…oricum sa o incerci ca e foarte buna :)Pupiici !

  3. Foarte interesanta reteta , arata si bine asa cum e montata .Din pacate comerciantii romani iti vand gheata la pret de peste . Am luat din Carrefour rondele de rechin , 2 kg , si dupa ce s-au decongelat am ramas cu 1,2 kg . Practic , aveau pe ele o crusta de gheata de aproape 1 cm grosime.Banuiesc ca la niponi sunt proaspete , nu ?

  4. va rog sa-mi spune-tice gust are carnea de rechin.eu am cumparat de la Real niste file,l-am prajit simplu in tigaie si avea gust amar

  5. Nu stiu cum sa-ti scriu ce gust are carnea de rechin… este mai „consistenta” ca sa zic asa, nu este dulce si nu are un gust pronuntat de peste.Amara in niciun caz, poate ai prajit-o prea tare…nu pot sa-mi dau seama de ce avea gust amar.Din pacate nu stiu pe nimeni care sa o fi prajit in tigaie , doar la gratar sau in combinatie cu alte ingrendiente. Oricum eu zic sa incerci si alta reteta , iar daca rezultatul este acelasi probabil carnea e de vina .

  6. Am incercat si eu ieri aceasta reteta si a fost un esec total. Sunt dezamagita :( Am respectat toti pasii cu strictete, combinatia de ghimbir si usturoi mi-a placut insa cand am adaugat rechinul ( cumparat de la Selgros, inghetat ) si a apucat sa se fiarba putin, mi s-a intors stomacul pe dos. Carnea mirosea nasol, aproape a „mortaciune” iar gustul de asemenea. Nu ma mir, deoarece se stie faptul ca rechinul este un rapitor si mananca tot ce gaseste prin apa, inclusiv mortaciuni.
    Am mai pregatit si altfel de pesti pastrav, somon, etc. dar rechinul asta i-a intrecut pe toti la capitolul „putoare”. Somonul e intradevar o delicatesa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.