Ma gandesc ca e potrivita pentru weekend aceasta reteta, plus ca nu e foarte grasa , iar combinatia cotlet – ciuperci mi s-a parut foarte potrivita.
Ingrediente:
- 1 kg cotlet de porc
- 1 ceapa
- 200g ciuperci ( orice tip de ciuperci proaspete sau din conserva)
- 20 – 30g pesmet
- ulei , putin unt
- patrunjel verde
- piper macinat, sare
Spalam carnea si apoi o stergem cu un prosop de hartie. Facem o incizie adanca de 1,5 – 2 cm , apoi taiem in interior lateral stanga si dreapta ( sper sa va lamuriti din poze), pentru a forma 2 „buzunare” ce urmeaza a fi umplute. Condimentam cu sare si piper.
Ceapa o tocam marunt , la fel si ciupercile ( desi in reteta cred ca scria taiate bucati mai mari ) si le calim in putin ulei. Cand a scazut zeama lasata de ciuperci adaugam sare, piper, pesmetul si patrunjel verde tocat.
Lasam sa se raceasca putin si umplem cotletul indesand bine amestecul :) apoi il legam nu prea strans.
Punem cotletul (desupra punem o bucatica de unt) intr-o punga pentru gatit, legam punga la capete si facem cateva intepaturi in punga pentru a iesi aburul.
Coacem timp de o ora, apoi taiem folia si mai lasam la cuptor 10-15 minute pana se rumeneste frumos cotletul.
Taiem carnea felii de 1 – 1,5 cm grosime si servim alaturi de garnitura si salata.
Eu am facut ca garnitura piure de cartofi si muraturi – ardei umpluti cu varza.
Reteta este preluata de pe gotovim-doma.ru.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
grozav arata rulada ta ! ciuperci am !
Salut,
Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef
Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.
Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.
Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".
Toate cele bune,
Vincent
Petitchef
Am facut si eu retea asta si a iesit foarte buna, mai greu m-am descurcat cu buzunarele alea dar am scos-o la capat :) Merita facuta mai ales daca ai musafiri si vrei sa impresionezi.
Mary ma bucur ca ti-a iesit friptura, sper ca musafirii au fost multumiti.