Cotlet de porc in sos alb de usturoi

Cotlet de porc cu sos de usturoi

Din categoria mancarurilor rapide din mijlocul saptamanii, va prezint aceasta reteta simpla care se poate face si cu carne de pui. Eu am preparat-o cu cotlet de porc si sa stiti ca in formula asta iese destul de fraged. 

Ingrediente:

  • 6 felii  de cotlet sau 6 pulpe superioare de pui
  • 2 linguri unt
  • 5 catei de usturoi
  • 1/4 lingurita chilli ( optional)
  • 250ml supa de pui ( puteti pune si apa + condiment)
  • 100ml smantana de gatit
  • 30g parmezan ( obligatoriu :))
  • 1/4 lingurita oregano uscat
  • 1/4 lingurita busuioc uscat

1. Carnea o condimentam cu sare si piper si o prajim in unt 5-8 minute pe o parte si pe alta. O scoatem si o punem deoparte.

2. In untul ramas adaugam usturoiul tocat, chilli, lasam 1 minut apoi adaugam supa de pui, smantana, parmezanul, oregano si busuioc.

3. Lasam sa fiarba 5 minute la foc mic. Intr-o tava punem feliile de carne turnam sosul peste ele si coacem la cuptor la 180g C aproximativ 25-30 min. 

Cel mai bine merge cu un piure de cartofi, noi am servit cu paste pe motiv de lipsa cartofi :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Un comentariu la „Cotlet de porc in sos alb de usturoi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.