Cotlet de porc cu sos de vin si usturoi

Cotlet-de-porc-in-sos-de-vin-si-usturoi

Cotletul de porc se incadreaza in categoria love it or leave it de catre iubitorii de carne de porc. De exemplu sotul meu caruia ii place la nebunie carnea de porc nu-l agreeaza pentru ca este mai slab, fara grasime, eu il ador tocmai din acest motiv, Secretul consta in timpul si modul de gatire, daca este preparat prea mult se intareste si nu mai este foarte bun. Sincer si eu am patit mai demult chestia asta cand il lasam la cuptor in nestire… dar vremurile acelea au trecut si am invatat cum trebuie sa-l prepar.

Pe blog am cateva retete cu cotlet de porc, una din ele care se aseamana cu aceasta este Cotlet de porc in sos alb cu usturoi, delicioasa si la indemana, mai sunt si altele ramane doar sa aruncati un ochi peste ele si sa alegeti care va place.

Reteta de cotlet cu sos de vin si usturoi s-a vrut a fi ceva simplu dar s-a dovedit a fi o mancare super buna, pe care am fost inspirata sa o servesc cu mamaliguta. Mergea si cu muraturi dar pentruca am preparat-o dupa zilele de sarbatoare am servit-o alaturi de o salata.

Fotografii nu am facut decat doua pentru ca m-am grabit foarte tare, data viitoare fac mai multe si le pun la reteta.

Am uitat sa v scriu ca aceasta mancare se face in aproximativ 40 de minute cu tot cu pregatitul ingredientelor.

Ingreidente:

  • 8 felii de cotlet
  • 200ml vin
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita parmezan ras
  • sare, piper, faina alba, ulei de masline

Batem cu ciocanul pentru snitele feliile de cotlet, pe care le condimentam cu sare si piper. Pentru a le bate  fara sa se zdrobeasca folositi doua folii de plastic ( folie alimentara ). Le trecem prin faina pe o parte si pe alta si le prajim in ulei pana se rumenesc frumos. Scoatem feliile pe un platou.

Mai adaugam putin ulei in tigaie si punem usturoiul curatat si tocat marunt si oregano. Amestecam cateva secunde si apoi adaugam vinul. Punem si feliile de cotlet si mai adaugam putina apa ( cam 100ml ). Lasam 10 minute cu capac la foc mic si cotletul este gata.

Servim cu legume, orez, cartofi…in principiu merge orice fel de garnitura dar asa cum am scris mai sus mamaliga mi se pare cea mai potrivita.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.